Perfume Genius je na "No Shape" ještě teatrálnější než dříve

14.08.2017 11:31 - Jaroslav Hrách | foto: facebook interpreta

Pětatřicetiletý umělec Mike Hadreas aka Perfume Genius patří mezi velmi zajímavé postavy současné hudební scény. Pomocí své tvorby se snaží vypořádat s vlastní identitou a řadou dalších osobních problémů. V květnu vydal čtvrtou řadovou desku "No Shape", kterou nám představí již v úterý v klubu MeetFactory.
8/10

Perfume Genius - No Shape

Skladby: Otherside, Slip Away, Just Like Love, Go Ahead, Valley, Wreath, Every Night, Choir, Die 4 You, Sides (feat. Weyes Blood), Braid, Run Me Through, Alan
Vydáno: 05.05.2017
Celkový čas: 43:14
Vydavatel: Matador Records

Perfume Genius na své poslední řadové desce "No Shape" zaujímá veskrze pozitivní polohu. Na rozdíl od předchozího alba "Too Bright", které bylo samo o sobě velkým krokem v Mikeově tvorbě, zachází novinka ještě dál a zní mnohem pestřeji a velkolepěji (úvodní "Otherside" je krásným příkladem). To je nejlépe slyšet na hudebních podkladech, které vystupují ze zvukové nezávislosti a víc se přibližují popovému světu. Jako by měl Mike Hadreas potřebu dělat hudbu přístupnější. Na minulých deskách se vypořádával nejen s vlastní identitou, ale i s řadou dalších osobních problémů. Kromě toho, že trpí neléčitelnou Crohnovou nemocí, snášel na škole posměšky za svou sexuální orientaci. Na "No Shape" naopak působí konečně sebejistě, minimálně v první polovině alba. V té druhé polovině se dočkáme pomalých balad a velmi intimních kousků v čele s (doslova) dechberoucím songem "Die 4 You". Mile překvapí hostování americké zpěvačky Weyes Blood ve skladbě "Sides". Při poslechu jednotlivých desek za sebou je krásně vidět vývoj z nešťastného písničkáře k sebevědomému umělci.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY