V relaxační zóně na Colours Of Ostrava zahrají přední čeští DJs

17.07.2017 15:41 - Tereza Vavroušková | foto: Jan Dvořák / musicserver.cz

Největší relaxační zóna H&M BLOCK na festivalu Colours Of Ostrava, který začíná již tuto středu, vybírala DJs opravdu pečlivě. Josef Sedloň mixoval své první sety v legendárním Klubu 007 právě z nich, v rámci speciálních večerů to dělá dodnes a kazetové vystoupení chystá i na letošní ročník. Dál se můžete těšit na DJe IM Cyber, Bazooka Joe, Eddieho Mura, Sunpayu a Soulphonique.

IM Cyber
© facebook interpreta
Po celou dobu festivalu budou v H&M BLOCKu probíhat recyklační workshopy na výrobu šperků a doplňků z plastových víček, jejichž hlavním motivem bude, jak jinak, kazeta. Mixtape je hudební kompilace na ní nahraná a také hlavní téma. V osmdesátých a devadesátých letech byla kazeta neodmyslitelnou součástí hudebního světa a pak se na ni trochu zapomnělo. Přitom právě ona byla u nejdůležitějších životních momentů celé jedné generace. První školní diskotéka, první pusa, první výlet s walkmanem a sluchátky na uších, první na dvojčeti doma slepený mix. U toho všeho se oblékala krátká trička, džínové bundy, mrkváče a - hrála kazeta.

H&M se letos rozhodlo na Colours Of Ostrava vdechnout kazetám nový život. Jediný hudební nosič, který se dá přetáčet tužkou, použije k instalaci zóny a návštěvníky festivalu zapojí do kreativních kazetových aktivit, jako například natáčení vlastního hudebního klipu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY