Garbage pouhý rok po loňské řadovce nabízí nový singl "No Horses"

16.07.2017 16:54 - Ondřej Kocáb | foto: facebook interpreta

Velice dobře známá parta kolem charismatické zrzky Shirley Manson rozhodně nezahálí. Po oslavách dvaceti let od debutové desky se v loňském roce fanoušci dočkali šestého řadového alba "Strange Little Birds". To přineslo vesměs pozitivní reakce. Nyní kapela přichází s dalším singlem, nikoliv však ze zmíněné desky, nýbrž z naprosto čerstvých nahrávacích seancí, které daly vzniknout skladbě "No Horses".

Podobně jako na předchozí nahrávce, i zde se mísí jasné charakteristiky kapely, které ji zdobí po celou kariéru - elektronika mísená se špinavými riffy z kytar Stevea Markera a Dukea Eriksona. "'No Horses' vlastně vznikla jako jam, těžko to popsat vůbec jako muziku. Bylo to plno divných zvuků a Shirley zazpívala tuhle úžasnou linku," prozradil bubeník kapely a producent Butch Vig.

"Jela jsem loni skotským venkovem a dívala jsem se na pole plná koní. Zamyslela jsem se, co se s nimi stane, když je nebudeme potřebovat tak jako kdysi. Když už nebudou jen pouhými tažnými zvířaty, co se s nimi stane? Je to tedy vize budoucnosti, kde úřady ničí cokoliv, co nevytváří vysoké finanční výdělky," dodala ke skladbě frontwoman Shirley Manson.

Kapela v nedávné době také vydala autobiografickou knihu nazvanou "This Is The Noise That Keeps Me Awake". V současné chvíli už muzikanti brázdí svět na turné "Rage And Rapture" společně s kapelou Blondie.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY