Tuzemští Fox Territory debutují precizním mathcorovým albem "Degressive Fusion"

26.07.2017 11:11 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Skupina Fox Territory se rozhodla jít na tuzemskou scénu nepříliš prošlapanou cestou progresivního mathcoru. Právě ten je dominantním subžánrem jejich debutového alba "Degressive Fusion". Nalezneme na něm povětšinou instrumentální skladby, které oslní propracovaností, nápaditostí i hráčským umem.
7/10

Fox Territory - Degressive Fusion

Skladby: Waves, Calm Fragrance, Sigmund, Clockwork Joy, Interlude I., Irish Steel, Chia Tong, Interlude II., Sleep Paralysis, Titled, Country Strike, Pablo's Circus, Interlude III., Desert Eagle, #pastinpresent, Fish Fingers
Vydáno: 28.5.2017
Celkový čas: 62:41
Vydavatel: kapela

Parta v sestavě Zdeněk Modlitba (bicí), Jiří Horák (basa), Michal Gálík (kytara) a David Machovský (kytara) pochází z Přerova a Kojetína v Olomouckém kraji, kde se rozhodli založit mathcorovou skupinu Fox Territory. Ta nyní debutuje velmi osobitým albem "Degressive Fusion", jehož stopáž se zastaví až na obdivuhodném čase hodina a tři minuty. Namísto nestravitelné nálože zvukových experimentů tu máme ale velmi poctivou, technicky vyspělou a nápaditou žánrovou desku, která baví především kytarovými kudrlinkami, jež se jako drátky proplétají celou nahrávkou. Ne náhodou si je do svého line-upu v minulém roce vybral i největší tuzemský tvrdě metalový svátek Brutal Assault. Ač se album nahrávalo takřka na koleni, zvuk prvotiny není vůbec špatný. Velmi osvěžujícím a působivým prvkem je využití zvuku saxofonu ve skvělé skladbě "Chia Tong". Ten jí dodává mírně avantgardní tón, který by kapele do budoucna velmi slušel. Inspiraci v hudbě Fox Territory bychom hledali třeba u Sikth, raných Periphery (kterým kapela i předskakovala), Tesseract či Between The Buried And Me. A stát vedle těchto významných zástupců mathcoru se naši Fox Territory stydět určitě nemusí.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY