Funk Calvina Harrise si neporadil s DJem Khaledem a jeho hosty

11.07.2017 23:23 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Díky ohromné porci streamů skladeb se DJ Khaled nenechal setřást z pozice americké albové jedničky, Calvin Harris s "Funk Wav Bounces Vol. 1" byl pouze stříbrný. Paradoxně až číslo osm, "Hydrograd" od Stone Sour, bylo nejprodávanější. V singlech podeváté zvítězilo "Despacito", do Top 10 vstoupil French Montana.
Luis Fonsi & Daddy Yankee feat. Justin Bieber - Despacito Remix
© facebook interpreta
SINGLY - Dvojici Luis Fonsi & Daddy Yankee vidíme na zlatě podeváté. Teda, nutné je zmínit hlavně Justina Biebera, neboť remix s ním stabilně obstarává 80 % čísel.

Jak jsem posledně předpovídal, letní hit nově dobyl rádia - jako vůbec první převážně španělsky zpívaný singl v moderní historii Billboardu. Vedle toho vedl digitál s 129 tisíci downloady a 61,2 miliony streamů.

Singl je tak prvním od "Shape Of You", který ovládl všechna tři měřítka. Ed Sheeran je mimochodem 26. týdnem v Top 5 od debutu v ní.

DJ Khaled zůstal s "I'm The One" stříbrný, ale Bruno Mars to vrátil "Wild Thoughts" a získal zpět bronz. Místa si prohodili i Kendrick Lamar a Imagine Dragons. Do první desítky se vrátil Sam Hunt s "Body Like A Back Road".

Post Malone si pohoršil na devítku a Top 10 nově uzavírá French Montana s "Unforgettable", na kterém mu hostuje Swae Lee z Rae Sremmurd. Pro rappera to je druhé takové umístění, po featuringu na "Loyal" Chrise Browna. Osobní tip: pusťte si taky remix od Major Lazer.

Moment, kde jsou The Chainsmokers? Ano, "Something Just Like This" spadlo na třináctku a duo tak ukončilo šňůru 61 týdnů v elitní desítce s 4 singly. 69 týdenní rekord Katy Perry tak zůstal nepřekonán. Hned za nimi jsou už Shawn Mendes s "There's Nothing Holdin' Me Back" a Charlie Puth s "Attention", zejména díky iTunes slevě.

    Top 10 - singly:
  1. Luis Fonsi & Daddy Yankee feat. Justin Bieber - Despacito
  2. DJ Khaled + Justin Bieber, Quavo, Chance The Rapper & Lil Wayne - I'm The One
  3. Bruno Mars - That's What I Like
  4. DJ Khaled feat. Rihanna & Bryson Tiller - Wild Thoughts
  5. Ed Sheeran - Shape Of You
  6. Kendrick Lamar - HUMBLE.
  7. Imagine Dragons - Believer
  8. Sam Hunt - Body Like A Back Road
  9. Post Malone feat. Quavo - Congratulations
  10. French Montana feat. Swae Lee - Unforgettable

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD HOT 100


DJ Khaled - Grateful
© facebook interpreta
DESKY - Asi už ani nemá smysl psát, že je paradox, že nejprodávanější deska nevyhraje "žebříček popularity" Billboard 200. Alba na prvním místě se totiž prodalo jen 16 tisíc kusů, zbytek do 70 tisíc jednotek "Grateful" DJe Khaleda byly přepočtené downloady a streamy skladeb. Producent tak vyhrál podruhé, i když vítězná suma jednotek je nejnižší za pět měsíců.

Nejprodávanější deska měla téměř dvojnásobný čistý prodej, 30 tisíc kusů, celkových 33 tisíc jednotek ale stačilo rockovým Stone Sour jen na osmičku. Umístění šesté řadovky "Hydrogad" alespoň úspěšně kopíruje předchozích pět řadovek.

Celkově nejúspěšnější novinku ale měl Calvin Harris. Málem mu to vyšlo, souboj producentských desek s hvězdnými hosty prohrál jen o dva tisíce jednotek. I tak je stříbro "Funk Wav Bounces Vol." jeho nejlepším umístěním kariéry.

Bronzový byl Kendrick Lamar a "DAMN" tak ani po dvanácti týdnech nespadlo z pódia. Má na kontě už 1,8 milionů jednotek, z čehož 700 tisíc je v čistém prodeji.

    Top 10 - alba:
  1. DJ Khaled - Grateful (70 tisíc jednotek, -53 %)
  2.  N Calvin Harris - Funk Wav Bounces Vol. 1 (68)
  3. Kendrick Lamar - DAMN. (56, -6 %)
  4. Imagine Dragons - Evolve (44, -70 %)
  5. Ed Sheeran - ÷ (38, +5 %)
  6. 2 Chainz - Pretty Girls Like Trap Music (33, -23 %)
  7. Bruno Mars - 24K Magic (33, +5 %)
  8.  N Stone Sour - Hydrograd (33)
  9. Drake - More Life (32, -8 %)
  10. ▬ Různí - Moana Soundtrack (31, +3 %)

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD 200 + TOP ALBUM SALES


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY