Jana Jelínková dostala k narozeninám křehkou "Dámu s čápem"

21.09.2017 13:00 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Jana Jelínková má hodné spoluhráče. Pánové ze ska kapely Sto zvířat jí totiž složili a pomohli natočit debutové sólové album "Dáma s čápem" psané zpěvačce přímo na tělo. Její osobitý projev navíc podtrhují skvělé texty Tomáše Belka, který velmi zdárně vystihl naturel své spoluhráčky.
7/10

Jana Jelínková - Dáma s čápem

Skladby: Dětství, Krása okamžiku, Dnes večer, Hodiny, Holky, Dokonalá píseň, Viděla jsem manžela, Láska, Bez pointy, Sorry, Jsem trochu nalitá, Plešatá zpěvačka, Akční film a čína, Bojuju sama se sebou, No jéžiš, O čtrnáct let mladší
Vydáno: 14.7.2017
Celkový čas: 68:28
Vydavatel: 100 promotion
Kulaté narozeniny jsou vždy důvodem pro velké dary. Jana Jelínková, která je dlouholetou členkou skupiny Sto zvířat, dostala rovnou sólové album. A to velmi povedené. Ač je produktem zbývajících členů skupiny, jeho zvuk je přece jen odlišný. Ubylo ska a místo toho přibyl šanson, barový folk i rock. Textově se Belko až neuvěřitelně vcítil do ženské duše a je obdivuhodné, že tak působivé texty psané na tělo ženě napsal muž.

Jana Jelínková disponuje příjemně zastřenou barvou hlasu, díky čemuž ji šansonový styl sedne jako ulitý. S přehledem pak zpívá drsnější texty jako "sorry, jsem trochu nalitá" ve stejnojmenné písni či: "Viděla jsem manžela tvojí milenky líbat se s milencem tvojí ženy, tak jsem to v posteli řekla tvýmu bráchovi a teďka šest lidí dělá si scény, " ve skvělé skladbě "Viděla jsem manžela". Ke zvířecímu zvuku se přibližuje svižnější pecka "Plešatá zpěvačka", kde hrají prim dechové nástroje. Jedním z pomyslných vrcholů je zase baladická "Dokonalá píseň", která pravdivě poukazuje na to, že "dokonalý věci dokonalý nejsou". "Dáma s čápem" je velmi civilní, osobitá nahrávka plná běžných životních příběhů a myšlenek, které máme od zvířat tak rádi.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY