Lorde se v USA podařilo s "Melodrama" porazit novinku 2 Chainze

27.06.2017 06:27 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

V americkém albovém žebříčku došlo na slušné drama, když "Melodrama" Lorde nakonec porazilo 2 Chainzovo "Pretty Girls Like Trap Music" jen o tři tisíce jednotek. První desítku viděli i Nickelback a Young Thug. V singlech posedmé zazážilo "Despacito", zatímco nejvyšší novinku měli DJ Khaled a Rihanna.
Luis Fonsi & Daddy Yankee feat. Justin Bieber - Despacito Remix
© facebook interpreta
SINGLY - Stupně vítězů se nám nezměnily. Na špici, po sedmé v řadě, je "Despacito". V digitálu opět prakticky neztratilo a Luis Fonsi & Daddy Yankee tak mají na kontě dalších 139 tisíc stažení a 66,6 milionů přehrání. V rádiích jsou už stříbrní se 134 miliony.

Druhý song, kde hostuje Justin Bieber, "I'm The One", zůstal stříbrný. DJ Khaled ale má na svědomí nejvyšší novinku: "Wild Thoughts" s Rihannou a Brysonem Tillerem. Skladba využívající motiv z "Maria Maria" Santany odstartovala na čtyřce s 89 tisíci downloadů a 36,3 miliony streamů. Povede Hot 100 deset týdnů jako originál?

Pro zpěvačku to je mimochodem 31. Top 10 hit, více mají pouze Madonna a The Beatles. A díky jejímu umístění máme v první desítce konečně nějakou ženu po 12 týdenní pauze. Něco, co jsme tu neměli 45 let.

Zbývá dodat, že bronz obhájil Bruno Mars, stále vedoucí v rádiích - osm týdnů stanovuje jeho nový osobní rekord, nepočítaje "Uptown Funk!".

Kvůli novince si Ed Sheeran, Kendrick Lamar a Future shodně pohoršilo o místečko, změna nastala až na osmičce, kterou získal Post Malone na úkor The Chainsmokers, šedesátým týdnem v elitní desítce.

Na její hranici jsou Imagine Dragons, "Believer" se posunulo už na jedenáctku. Do druhé desítky se poprvé podívala Selena Gomez s "Bad Liar". Na 51. příčce debutoval Calvin Harris s "Feels", letním hitem, na kterém mu pomohli Pharrell Williams, Katy Perry a Big Sean.

    Top 10 - singly:
  1. Luis Fonsi & Daddy Yankee feat. Justin Bieber - Despacito
  2. DJ Khaled + Justin Bieber, Quavo, Chance The Rapper & Lil Wayne - I'm The One
  3. Bruno Mars - That's What I Like
  4.  N DJ Khaled feat. Rihanna & Bryson Tiller - Wild Thoughts
  5. Ed Sheeran - Shape Of You
  6. Kendrick Lamar - HUMBLE.
  7. Future - Mask Off
  8. Post Malone feat. Quavo - Congratulations
  9. The Chainsmokers feat. Coldplay - Something Just Like This
  10. Zedd & Alessia Cara - Stay

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD HOT 100


Lorde - Melodrama
© facebook interpreta
DESKY - Přestože debutová deska Lorde "Pure Heroine" v USA dosáhla platiny, nikdy nebyla v pořadí lepší než bronzová. Novinka "Melodrama" tak zpěvačce získala první zlato.

Byl to ale těsný souboj, 109 tisíc jednotek bylo jen o tři tisíce více než měl stříbrný 2 Chainz. V řeči čistých prodejních čísel ho však překonala 82 ku 57 tisícům.

Třetím týdnem za sebou tak vidíme novinku od ženy na čele (po Halsey a Katy Perry), což se naposledy stalo před osmi lety. Kromě "Pretty Girls Like Trap Music" 2 Chainze v první desítce najdeme ještě čtyři další novinky, což tu nebylo osm měsíců.

Za bronzovým Kendrickem Lamarem se nejlepším umístěním kariéry blýskl Jason Isbell s deskou "The Nashville Sound ", kterou nahrál s jeho kapelou The 400 Unit. Pochybuji, že ho někdo z čtenářů zná, pojďme tedy na pětku.

Nickelback budou znát všichni, názory se ale budou lišit. Každopádně tito rockeři si pátým místem s devátou řadovkou "Feed The Machine" odnášejí sedmé Top 10 umístění v řadě, přestože v podstatě neměli dekádu v USA hit.

Osmička byla pro změnu rapová, "Beautiful Thugger Girls" jsou regulérní debut Young Thuga po desítkách mixtapů. Za ním se umístili indiefolkoví Fleet Foxes, "Crack-Up" přichází šest let po "Helplessness Blues".

Trochu trapas je vypadnutí Katy Perry z Top 10 hned v druhém týdnu. Totální nezájem je myslím vhodné pojmenování situace.

    Top 10 - alba:
  1.  N Lorde - Melodrama (109 tisíc jednotek)
  2.  N 2 Chainz - Pretty Girls Like Trap Music (106)
  3. Kendrick Lamar - DAMN. (70, +1 %)
  4.  N Jason Isbell And The 400 Unit - The Nashville Sound (54)
  5.  N Nickelback - Feed The Machine (47)
  6. Drake - More Life (42, +3 %)
  7. Ed Sheeran - ÷ (38, -8 %)
  8.  N Young Thug - Beautiful Thugger Girls (37)
  9.  N Fleet Foxes - Crack-Up (34)
  10. Bruno Mars - 24K Magic (30, -8 %)

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD 200 + TOP ALBUM SALES


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY