No Name vydají 14. července společný duet s Karlem Gottem

06.07.2017 16:36 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Karel Gott a No Name vydají už 14. července u společnosti NN duet s názvem "Kto dokáže". Doprovodí ho i stejnojmenný videoklip. Píseň má být poctou člověku. "Člověk zvládá sílu větru, sílu moří jen tím, že tvoří! A tak tedy vzdává úctu každému kreativnímu člověku," říká Igor Timko. Úplnou novinkou skladba však není.

Vznikla totiž u příležitosti oslav devadesátého výročí rádiového vysílání na Slovensku a poprvé byla představena už v roce 2016. No Name se s Karlem Gottem poprvé setkali u příležitosti oslavy Mistrových narozenin, kde mu zazpívali slovenskou verzi slavné pohádkové skladby "Včelka Mája". Až v roce 2014 však nepřímo Karel Gott No Name vyzval k napsání společné písně.

Na akci Český mejdan rádia Impuls se Gott s No Name znovu potkal a ti mu představili skladbu "Kto dokáže". "Mistr po jejím vyslechnutí řekl: 'Chci v tom zpívat!' A když Karel Gott řekne: 'Chci v tom zpívat', je jasné, že se jde do studia," podotkl Igor Timko.

"A taky se šlo. Říkal jsem si, tohle nesmíš propásnout a nechat si ujít spolupráci s No Name. Kdy jindy se ti podobná příležitost ještě naskytne," vyznal se Gott. Duet "Kto dokáže" se natáčel po celém území bývalého Československa. Hudební složka byla nahrána v Bratislavě Symfonickým orchestrem Slovenského rozhlasu, zpěv byl natočen v Praze a výsledný mix vznikl v Košicích.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY