High Five na "Jaru" možná už našli sami sebe

03.07.2017 17:01 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

Od vydání épéčka "Dear Anna" uteklo už nemálo času. Kapela High Five se však zatím natrvalo neuložila k zimnímu spánku a postupně vydává nové skladby, ve kterých vyměnila angličtinu za češtinu. Po loňském singlu "Dobyvatel" si muzikanti konečně připravili návnadu "Jaro". V ní spojili síly s Petrem Harazinem (autor text), Patrickem Karpentskim (produkce a mix) a o finální mastering se postaral ostřílený Matouš Godík.

"Jaro" je chytlavá věc, která si volně plyne a postupně nabaluje emoce. Zdá se, že tahle parta možná konečně našla své směrování, jak by chtěla vlastně znít. Doprovodný klip je velmi prostý, přibližuje, jak se skupina chystá na své večerní vystoupení - od ranní kávy přes cestu metropolí po večerní mejdan (vše se odehrálo v klubu Café V lese). Střih Filipa Gemrotha je takový na nic čekající sled rychlých událostí běžného dne, který vrcholí samotným koncertem - nic přemrštěného, co by kazilo atmosféru písničky.

Je otázkou, zda budou High Five nadále pokračovat jen se sporadickými tracky, nebo se třeba i rozhýbou k velké desce; v duchu "Jara" by celé album mohlo být sympatickou záležitostí. Prozatím si ale musíme vystačit právě s touto skladbou, která je zachycuje v dobrém rozpoložení a formě.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY