Nové desky 26/2017

03.07.2017 06:10 - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

S prvními dny prázdnin přichází mírné polevení hudebních novinek, kterému ale brání vší silou Calvin Harris s albem plným hostů, Francouz Carpenter Brut míchající elektroniku a metal, společný projekt Karla Hydea a Matthewa Herberta, či "nováčci" Cellar Darling. Rockery potěší novinka Stone Sour a punkery zase druhá studiovka Doll Skin,
Pokud se v pondělí 3. července vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Calvin Harris - Funk Wav Bounces Vol.1 (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: funktronica / hip hop

Calvin Harris - Funk Wav Bounces Vol.1
Je to přesně deset let, co Calvin Harris vydal svůj debut "I Created Disco". Od té doby mu připravil další tři následovatele, respektive čtyři, pokud již budeme počítat novinku "Funk Wav Bounces Vol.1". Jak už název lehce napovídá, skotský DJ, producent, zpěvák a skladatel tentokrát zamířil od taneční hudby více elektronickému funku, který se rozhodl nakombinovat s hip hopem. Tomu pak odpovídá i složení hostů, mezi nimiž nalezneme jména jako Frank Ocean, Travis Scott, Kehlani, Future, Pharrell Williams, Katy Perry, Big Sean, John Legend, Khalid, Migos, Schoolboy Q, Ariana Grande, Young Thug, D.R.A.M., Nicki Minaj, Lil Yachty, Jessie Reyez, PartyNextDoor a Snoop Dogg. Deset písniček, jejichž ukázky zní na Harrisově VEVU, vyjde později vedle CD, také na vinylu.


Lany - Lany (Universal) (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: synth-pop

Lany - Lany
Tříčlenná americká formace Lany vznikla na hudební scéně již před třemi lety, nicméně se svou první studiovou deskou přichází až teď. Eponymní nahrávka čítá šestnáct kousků a šest z nich můžete znát jako singly. Kapele s jejich produkcí pomohl Sir Nolan, který má prsty v počinech hvězd jako Demi Lovato, Justina Biebera, Seleny Gomez nebo i Lady Antebellum. Ukázky najdete na itunes.apple.com a na webovkách kapely zase zjistíte podrobné detaily ke každé verzi novinkové nahrávky.


Carpenter Brut - Carpenterbrutlive (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní elektronická hudba / electro metal

Carpenter Brut - Carpenterbrutlive
Francouzský elektronický hudebník Franck Hueso alias Carpenter Brut působí na hudební scéně zhruba pět let a své fanoušky zaujal inspirací v televizních pořadech z osmdesátých let a v béčkových filmech, ve kterých vládnou syntezátory. Beaty připomínající Justice tak míchá se světem filmů režiséra Johna Carpentera. Příští březen se chystá tento hudebník poprvé navštívit také Prahu, a pokud si chcete poslechnout, jak zní naživo, máte možnost prostřednictvím alba "Carpenterbrutlive". Záznam pochází z loňského turné, kde se spojil se švédskou metalovou kapelou Ghost. Ukázky z desky nabízí web vydavatelství Juno Records.


Tip týdne

Doll Skin - Dream Girl (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: punk rock

Doll Skin - Dream Girl
Doll Skin jsou čistě dámskou záležitostí. Tato formace z Ameriky, sestávající totiž ze samých žen, přichází na trh se svým druhým LP "Manic Pixie Dream Girl", za jehož produkcí stojí Evan Rodaniche, frontman Cage9. Nahrávka má navázat na úspěch debutu "In Your Face", z roku 2016, se kterou kapele pomohl baskytarista Megadeth David Ellefson. Jestli tomu tak skutečně bude, posuďte sami po poslechu ukázek z nové desky na stránkách itunes.apple.com. O svůj názor se nezapomeňte podělit do komentářů!


Cellar Darling - This Is The Sound (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: folk metal / folk rock

Cellar Darling - This Is The Sound
Švýcarská skupina Cellar Darling většině asi moc neřekne, ovšem pouze její název. Za ním se totiž skrývají tři členové známých Eluveitie, kteří před rokem skupinu opustili a založili si nový projekt. Konkrétně se jedná o Annu Murphy, kytaristu Ivo Henziho a bubeníka Merlina Suttera. Svůj debut pod novou značkou trio nazvalo "This Is The Sound" a připravilo pro něj celkem čtrnáct písniček. Protože trojice tvořila samotné jádro původní formace, není divu, že i nadále pokračují v kombinaci rocku, folku a metalu. Kam se vlastní cestou vydali, zjistíte na jejich YouTube.com profilu.


Karl Hyde & Matthew Herbert - Fatherland (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: electronica / ambient

Karl Hyde & Matthew Herbert - Fatherland
Karl Hyde, člen britských Underworld, se v letošním roce spojil se spisovatelem Simonem Stephensem a producentem Scott Graham z Frantic Assembly a společnými silami připravili scénickou show s názvem "Fatherland" ztvárňující složitosti a rozpory otcovství. Karl Hyde k tomuto představení složil také hudbu, k jejíž tvorbě si přizval ještě dalšího britského hudebníka Matthew Herberta. Výsledek jejich spolupráce uslyšíte na stejnojmenném albu v celkem dvanácti skladbách. Více o jejich spolupráci, detaily o show a také první ukázky scénické hudby naleznete na webu Underworld.


The Beach Boys - 1967-Sunshine Tomorrow (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: soul / r'n'b

The Beach Boys - 1967-Sunshine Tomorrow
Čeští fanoušci The Beach Boys se před několika týdny dočkali koncertu svých oblíbenců a nyní se s nimi mohou vátit do roku 1967. Přesně tam je může zavést dvoudisková kompilace "1967-Sunshine Tomorrow", která se vrací k dvojici alb "Wild Honey" a "Smiley Smile", přičemž většina materiálu dosud nebyla nikdy vydaná. První jmenované bude poprvé k dispozici v stereo mixu a jako bonusy přidá alternativní a živé verze a další písně, které vznikly v době jeho nahrávání. V případě druhého alba hlavním bonusem bude nikdy nevydaný živák "Lei'd In Hawaii" ze září '67. Více informací se o tomto titulu dozvíte na stránkách kapely.


Rome - Hansa Studios Session (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: neofolk / alternativní pop

Rome - Hansa Studios Session
Nahrávací studia Hansa znamenají pro rockery něco jako svatyni. Právě zde totiž vznikla legendární "Lust For Life" Iggyho Popa, "Your Funeral, My Trial" Nicka Cavea nebo "The Ideal Copy" od Wires. Nahrávala zde ale spousta dalších hvězd v čele s Depeche Mode nebo Killing Joke. Svou session si sem přišli nahrát i neofolkoví Rome. Psal se 2. říjen a formace se tam zabydlela na celých čtrnáct hodin. Na jeden zátah pak odehráli osm skladeb, mezi kterými našla své místo i raritní rocková klasika "Mine". Ukázky najdete na Amazon.com.


Stone Sour - Hydrograd (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Stone Sour - Hydrograd
"Hydrograd", tak se jmenuje očekávané šestá studiová deska amerických rockerů Stone Sour. Nahrávání probíhalo v Los Angeles za dohledu producenta Jaye Rustona. Jak prozradil baskytarista Johny Chow, kapela se na novince stylově odklání od předchozích alb a žánrově spadá více do rock'n'rollu. Během nahrávání vzniklo celkem osmnáct skladeb, přičemž na desce se jich ve finále objevilo patnáct. Jestli jsou skutečně více prodchnuté rockem, posuďte sami po poslechu ukázky na YouTube.com.


Ten - Gothica (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hard rock

Ten - Gothica
Pro příznivce melodického hardrocku tu máme novinkovou desku veteránů Ten. Nahrávka s titulem "Gothica" má podle slov frontmana Garyho Hughese patřit k nejzásadnějším počinům kapely: "Jsem s výsledkem velice spokojený. Pro naše fanoušky to bude myslím pořádná dávka energie a z naší strany velké poděkování za obrovskou podporu, kterou nám za ty roky věnovali." Ukázku v podobě kousku "Paragon" najdete k náslechu na oficiálním webu kapely.


Různí - Pocta Krisu Kristoffersonovi (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: country / folk

Různí - Pocta Krisu Kristoffersonovi
Kris Kristofferson se v České republice stále těší velké přízni, o čemž svědčí i jeho sobotní koncert na hradě Sychrov. Vydavatelství Universal i k této příležitosti sestavilo kompilaci českých verzí jeho písniček, kterou nazvalo "Pocta Krisu Kristoffersonovi". Celkem se jich na CD vměstnalo dvacet a jejich interprety jsou Michal Tučný, Pavel Bobek, Wabi Daněk, Robert Křesťan, Mirek Hoffman, Poutníci, Marie Rottrová, Žalman a spol., Greenhorns Taxmeni a další.


Scala & Kolacny Brothers - Solstice (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: sborový zpěv / indie rock

Scala & Kolacny Brothers - Solstice
Po norském ženském sboru Cantus, vám tentokrát představíme i jeden belgický. Scala & Kolacny Brothers pochází z Aarschotu a jde o ženský sbor dirigovaný Stijnem Kolacnym a doprovázený Stevenem Kolacnym na klavír, který se stará také o aranžmá skladeb. Album "Solstice" vyšlo v Belgii už loni, ale k nám se dostává až nyní. Ačkoli sbor má ve svém repertoáru i vlastní skladby, tuto nahrávku poskládali z dvaceti převzatých písniček. V jejich výčtu nechybí ty největší hity The Cure, Eurythmics, Johna Legenda, Dave Matthews Band, Kate Bush, Queen, Davida Bowieho, Bruce Springsteena, Muse, Michaela Jacksona, R.E.M., Nine Inch Nails, Sheryl Crow, Green Day, Britney Spears, Genesis, Phila Collinse, nebo Soundgarden. Seznam všech skladeb, včetně ukázek naleznete na Supraphonline.cz.


Vlady Gryc - Já svý sny mám
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop

Vlady Gryc - Já svý sny mám
"Já svý sny mám" je debutovým albem Vladyho Gryce, který sice pochází ze severní Moravy, ovšem nyní již trvale žije v Německu. Po hudební stránce jeho styl těží z popu osmdesátých a devadesátých let, který míchá s aranžemi aktuálních hudebních trendů a různých stylů. Vedle popových skladeb se zde najdou i písně spadající do oblasti rocku, blues, rokenrolu, pop-šansonu, či latinských rytmů. Hudbu ke všem písním složil Hellmut Sickel, skladatel s dlouholetou tradicí u nás i v Německu, který dlouhá léta úzce spolupracoval například s Helenou Vondráčkovou, či Lenkou Filipovou. Ve studiu jako hosta přivítal i zpěvačku Tanju. První ukázku v podobě singlu "Te Quiero" sdílí na svém YouTube.com profilu.


Dále vychází:

Beach House - B-Sides and Rarities (Mystic Production)
Bryan Adams - Wembley 1996 Live (Universal)
Casper - Lang Lebe Der Tod (Sony Music)
Casper - Lang Lebe Der Tod (CD+DVD+2LP) (Sony Music)
Casper - Lang Lebe Der Tod (Limited Edition) (Sony Music)
Contaminated - Final Man (Mystic Production)
Ex Eye - Ex Eye (Mystic Production)
Gods Forsaken - In A Pitch Black Grave (Mystic Production)
Christoph Eschenbach & Wiener Philharmoniker - Sommernachtskonzert 2017 / Summer Night Concert 2017 (DVD) (Sony Music)
Christoph Eschenbach & Wiener Philharmoniker - Sommernachtskonzert 2017 / Summer Night Concert 2017 (BluRay) (Sony Music)
Insane Vesper / Malum - Luciferian Dimensions (Mystic Production)
Kane Strang - Two Hearts & No Brain (Mystic Production)
Lena Belkina - Classic Vienna: Mozart - Haydn - Gluck (Sony Music)
Maim - Ornaments Of Severity (Mystic Production)
Metallica - Radio Recordings (Mystic Production)
Ofermod - Sol Nox (Mystic Production)
Onslaught - In Search Of Sanity (Mystic Production)
Origin - Unparalleled Universe (Mystic Production)
Peter Mayle - Navždy Provence ()
Peter Mayle - Znovu Provence ()
Rebellious Spirit - New horizons (Mystic Production)
Sarcasm - Within The Sphere Of Ethereal Minds (Mystic Production)
Shade Empire - Poetry Of The Ill-Minded (Universal)
Silver Dust - Age Of Decadence (Mystic Production)
Stallion - From the Dead (Mystic Production)
Tomb Mold - Primordial Malignity (Mystic Production)
Traumer - Great Metal Storm (Mystic Production)
Tricky Lobster - Worlds Collide (Mystic Production)
Tuesday The Sky - Drift (Sony Music)
Wulkanaz - Paralys (Mystic Production)
Ye Banished Privateers - First Night Back in Port (Mystic Production)

Vychází na vinylu:
Barry Manilow - This Is My Town: Songs Of New York (Universal)
Beach Boys - Wild Honey (Universal)
Bruce Springsteen & The E Street Band - Hammersmith Odeon, London '75 (Sony Music)
Carpenter Brut - Carpenterbrutlive (Universal)
Carpenter Brut - Trilogy (Universal)
Casper - Lang Lebe Der Tod (Sony Music)
Coheed And Cambria - Good Apollo I'M Burning Star Iv Volume One: From Fear Through The Eyes Of Madness (Sony Music)
Contaminated - Final Man (Mystic Production)
Cure - Acoustic Hits (Universal)
Cure - Greatest Hits (Universal)
Electric Light Orchestra - Singles Box, Vol. 1 (Sony Music)
Elton John - Tumbleweed Connection (Universal)
Ex Eye - Ex Eye (Mystic Production)
Falco - Out Of The Dark... (Universal)
Gods Forsaken - In A Pitch Black Grave (Mystic Production)
Harry Nilsson - Nilsson Schmilsson (Sony Music)
Helmet - Meantime (Universal)
Insane Vesper / Malum - Luciferian Dimensions (Mystic Production)
Joss Stone - The Soul Sessions (Universal)
Kane Strang - Two Hearts & No Brain (Mystic Production)
Kendrick Lamar - Damn. (Universal)
Lany - Lany (Universal)
Maim - Ornaments Of Severity (Mystic Production)
Moondog - Moondog (Sony Music)
Ofermod - Sol Nox (Mystic Production)
Pearl Jam - Binaural (Sony Music)
Pearl Jam - Bu$Hleaguer B/W Love Boat Captain (Sony Music)
Pearl Jam - I Am Mine B/W Down (Sony Music)
Pearl Jam - Light Years B/W Soon Forget (Sony Music)
Pearl Jam - Nothing As It Seems B/W Insignificance (Sony Music)
Pearl Jam - Pearl Jam (Sony Music)
Pearl Jam - Riot Act (Sony Music)
Pearl Jam - Save You B/W Other Side (Sony Music)
Pearl Jam - Ten (Sony Music)
Pearl Jam - World Wide Suicide B/W Life Wasted (Sony Music)
Rise Against - Wolves (Universal)
Stallion - From the Dead (Mystic Production)
Thelonious Monk/John Coltrane - The Complete 1957.../Ltd (Universal)
Tomb Mold - Primordial Malignity (Mystic Production)
Tuesday The Sky - Drift (Sony Music)
Velvet Underground/Nico - The Velvet Underground &.. (Universal)
Wulkanaz - Paralys (Mystic Production)
X Japan - X (Japan) (Sony Music)

Reedice:
Alanis Morissette - Live At Montreux 2012 (DVD) (Universal)
Alanis Morissette - Live At Montreux 2012 (BluRay) (Universal)
Caro Emerald - In Concert (DVD) (Universal)
Caro Emerald - In Concert (BluRay) (Universal)
Carpenter Brut - Trilogy (Universal)
Devin Townsend Project - Ki (Sony Music)
Elton John - The Million Dollar Piano (DVD) (Universal)
Elton John - The Million Dollar Piano (BluRay) (Universal)
Emerson, Lake And Palmer - Live At Montreux 1997 (DVD) (Universal)
Emerson, Lake And Palmer - Live At Montreux 1997 (BluRay) (Universal)
Phil Collins - Going Back - Live... (DVD) (Universal)
Phil Collins - Going Back - Live... (BluRay) (Universal)
Sheryl Crow - Miles From Memphis - Live (DVD) (Universal)
Sheryl Crow - Miles From Memphis - Live (BluRay) (Universal)
Vintersorg - Till Fjalls Del II (Limited Editon) (Mystic Production)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY