Britští Goldfrapp přijedou popřát Roxy k 25. narozeninám

23.06.2017 15:03 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Pětadvacáté narozeniny klubu Roxy BE25 budou tento rok ještě výraznější, než jste byli z minulých let zvyklí - deset dní plných koncertů, parties, divadel a performancí v prostorách Roxy a NoD. Prvním headlinerem říjnové oslavy je legendární londýnské elektronické duo a hudební chameleóni Goldfrapp. V roce 2017 vydali očekávané sedmé album "Silver Eye". 23. října nás, jak u nich bývá zvykem, vezmou na emotivní cestu, která ovšem není pro každého. Bude se snít, bude se i tančit. Předprodej vstupenek v ceně 520 Kč + poplatky probíhá v sítích GoOut a TPro.

Málokterá britská kapela prozkoumala na svých albech tak širokou paletu pocitů a hudebních stylů jako právě Goldfrapp. Londýnské duo Alison Goldfrapp a Will Gregory má letos za sebou vydání už sedmé studiové desky a je o nich všeobecně známo, že neradi zůstávají na místě. V průběhu času se posunuli od glam rocku (album "Black Cherry") přes osmdesátkový synth-pop ("Head First") k downtempu ("Seventh Tree") a zpět k tanečnímu elektronickému zvuku ("Tales Of Us"). Obecně se na Goldfrapp pohlíží jako na jednu z kultovních britských elektronický kapel, což dokazují i nominace na prestižní Mercury Prize a Grammy Awards.

Nové album "Silver Eye" se drží toho, co jde Goldfrapp nejlépe. Taneční nálady stěžejního singlu "Anymore" střídají snové skladby jako "Zodiack Black" nebo závěrečná epická kompozice "Ocean". Oba dva často popisují svou hudbu jako "výpravný vizuální zážitek", který má vyvolávat v posluchačích odvážné představy, a stejným přístupem vznikalo i letošní album. "Silver Eye" získalo řadu skvělých recenzí nejen v Británii, ale i v ČR, například na musicserver.cz. V současnosti jedou Goldfrapp k nové desce světové turné a česká zastávka bude právě v rámci dvacátých pátých narozenin klubu Roxy, v pondělí 23. října.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY