shop.musicserver.cz
Nové desky 25/2017

Nové desky 25/2017

Vydáno: 25.06.2017 06:16 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Prázdniny už klepou na dveře, ne však ty hudební. Vše tentokrát vedou Imagine Dragons, doprovázení rappery 2 Chainzem a Vincem Staplesem. Český Kryštof se rozhodl podruhé rekapitulovat, styly ve velkém míchají The Deslondes a představíme vám švýcarské Baba Shrimps. Rockeři se mohou těšit na Cheap Trick a akustického Joea Bonamassu.

Pokud se v pondělí 26. června vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Imagine Dragons - Evolve (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop rock / electro pop

Imagine Dragons - Evolve
Ačkoli američtí Imagine Dragons s druhou deskou "Smoke + Mirrors" plně nenavázali na úspěch debutu, alespoň co se týče prodejů a posbíraných cen, stále patří jejich třetí "Evolve" k velmi očekávaným titulům letošního léta. Kvartet z Las Vegas si pro něj připravil jedenáct songů, na kterých, jako již tradičně, spolupracoval s britským producentem Alexanderem Grantem aka Alex Da Kid. Jak už ale naznačuje název, kapela se snažila o jistý vývoj, a tak k nahrávání přizvali ještě producentské duo Mattman & Robin a Joela Littla, tedy lidi, kteří před nimi spolupracovali s Lorde, Broods, nebo Britney Spears. Jak moc a kterým se Imagine Dragons hudebně posunuli, můžete zjišťovat na jejich VEVU. Naživo si je budete moct vychutnat, pokud navštívíte za pár týdnů Colours Of Ostrava, kde patří Imagine Dragons k hlavním hvězdám celého festivalu.


2 Chainz - Pretty Girls Like Trap Music (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hip hop / trap

2 Chainz - Pretty Girls Like Trap Music
2 Chainz se po loňském albu projektu "ColleGrove", který s ním vytvořil Lil Wayne, vrátil k modelu známého z prvních dvou nahrávek. Vydání novinky "Pretty Girls Like Trap Music" sice původně plánoval zhruba o měsíc dříve, nakonec ale album s šestnácti skladbami vydává až nyní. K jejich nahrání si přizval celou řadu zpívajících hostů a ještě o něco více producentů. Do první skupiny spadá Jhené Aiko, Drake, Gucci Mane, Swae Lee, Migos, Nicki Minaj, Monica, Pharrell Williams, Quavo, Travis Scott, Trey Songz a Ty Dolla $ign. Mezi producenty pak najdete lidi jako FKi 1st, G Koop, Honorable C.N.O.T.E., M16, Mike Dean, Mike Will Made It či Murda Beatz. Práce se jim podle prvních reakcí velmi povedla, album sbírá velmi pozitivní kritiky. Zda budete tyto názory sdílet také, zjistíte poslechem prvních singlů na 2 Chainzově soundcloud.com profilu.


Kryštof - 25 (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop

Kryštof - 25 (Best Of)
Na začátku června Kryštof oslavili čtvrtstoletí na hudební scéně. K této příležitosti se rozhodli podruhé zrekapitulovat dosavadní kariéru prostřednictvím kompilace s názvem "25". Album na dvou discích nabídne příznačných pětadvacet písniček, mezi nimiž naleznete také čtyři novinky. Vedle prvního singlu "Šňůry", který jsme vám před časem představili, to jsou ještě "Naviděnou", "Nesmím zapomenout (Mámě)" a "Zůstaň tu se mnou". Novinky kapela natáčela během letošního jara v New Yorku s producentem Yaronem Fuchsem, s nímž spolupracovala i na albu "Srdcebeat". O zvuk se postaral několikanásobný držitel Grammy Neil Dorfsman. Kryštof k nahrávání nových písní přizvali také mladého producenta Ondřeje Fiedlera, jenž stojí za Lenny, nebo Mirai. O něco později vyjde "25" také na vinylu.


Joe Bonamassa - Live At Carnegie Hall - An Acoustic Evening (BluRay) (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: blues / rock

Joe Bonamassa - Live At Carnegie Hall - An Acoustic Evening
Psal se 21. a 22.leden loňského roku, když bluesrockový zpěvák Joe Bonamassa odehrál dva zcela unikátní koncerty v Carnegie Hall v New Yorku. Obě vystoupení byla zaznamenána a nyní vychází na živáku "Live At Carnegie Hall - An Acoustic Evening". Oba koncerty proběhly v rámci speciálního akustického turné, kterého se zúčastnili jen sami uznávaní hudebníci v čele v uznávanou čínskou cellistkou Tinou Guo, jejíž repertoár sahá od klasiky až k heavy metalu. Kapelu doplňuje také například i trojice australských vokalistek. Na dvou discích na vás čeká celkem patnáct písní, které míří na pulty v různých edicích. Podrobné informace najdete na oficiálních stránkách Joea Bonamassy.


Tip týdne

Baba Shrimps - Road To Rome (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / electropop

Baba Shrimps - Road To Rome
Jméno švýcarské kapely Baba Shrimps vám moc neřekne, ale máte-li rádi pop s tanečním základem prokládaný elektronikou nebo folkovými prvky, pak byste měli zbystřit. Trio pocházející z Curychu debutovalo před třemi roky albem "Neon", kterým pevně zakotvili na domácí scéně a předskakovali kapelám jako Kings Of Leon, nebo Kodaline. S letošní novinkou "Road To Rome" by ale rádi vyrazili i do zahraniční a jistě nejen ke svým jižním sousedům. I z tohoto důvodu, na deseti písničkách spolupracovali s anglickým producentem a muzikantem Davidem Kostenem, který v minulosti spolupracoval s Bat For Lashes, Everything Everything, nebo na posledním albu Marina And The Diamonds. S Baba Shrimps se můžete seznámit prostřednictvím jejich VEVA.


Vince Staples - Big Fish Theory (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hip hop / elektronika

Vince Staples - Big Fish Theory
Předloňské debutové album Vince Staplese "Summertime '06" sice příliš velký útok na hitparády a prodeje nezaznamenalo, zato kritici si jej nemohli vynachválit a například Pitchfork jej zařadil do Top 10 nejlepších alb roku 2015. Americký rapper má tedy rozhodně na co navazovat a děje se tak nyní prostřednictvím novinky "Big Fish Theory". Pro nahrání dvanácti skladeb zcela obměnil producentský tým. Trio No I.D., Clams Casino, DJ Dahi letos nahradili Christian Rich, Jimmy Edgar, Flume, GTA, Zack Sekoff, nebo Justin Vernon. Opět ve studiu přivítal i několik hostů, jako Kilo Kish, Kendrick Lamar, Juicy J, Ty Dolla $ign, Damon Albarn, Ray J a ASAP Rocky. Vše zřejmě zafungovalo skvěle, kritika je opět nadšená a album se na metacritic.com blíží k devadesáti procentům. První ochutnávky servíruje Staples na svém VEVU.


The Deslondes - Hurry Home (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: americana / blues / rock 'n' roll

The Deslondes - Hurry Home
New Orleans bylo vždy považováno za kolébku jazzu, ovšem vzejít odtud může i kapela odlišného zaměření, jako například The Deslondes. Tahle pětice na sebe poprvé výrazněji upozornila před dvěma roky eponymním debutem a především velmi rozmanitým stylem, v němž uslyšíte americanu, blues, rock 'n' roll, country, bluegrass, r'n'b, gospel i prvky roots music. Nyní The Deslondes přicházejí s druhou deskou "Hurry Home" a třináctkou písniček, v nichž se posunuli více k psychedelickém elektrickému soulu. Jak tato kombinace ve výsledku zní, zjistíte poslechem kompletního alba na YouTube.com kanálu vydavatelství New West.


Cheap Trick - We're All Alright! (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Cheap Trick - We're All Alright!
Americká rocková formace platí ve své domovině za neoblomnou stálici: Funguje na scéně už od roku 1973 a za tu dobu vydala celkem sedmnáct studiových desek, přičemž nyní míří na pulty osmnáctá nahrávka s titulem "We're All Alright!". Deska přináší desítku nových skladeb a ukázky každé z nich najdete na Amazon.com. Svůj názor nám pak nezapomeňte napsat do komentářů!


Nicholas Britell - Moonlight (soundtrack) (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: filmová hudba

Nicholas Britell - Moonlight (soundtrack)
I přes kontroverzní vyhlášení výsledků, si možná jen těžko vzpomenete, který film americká akademie zvolila jako nejlepší loňský film. Připomene, že jím byl snímek "Moonlight", zachycující tři životní etapy černošského gaye vyrůstající na předměstí Miami. Hudbu k tomuto snímku složil Nicholas Britell, který byl za ní nominovaný na Oscara a Zlatý glób. Na stejnojmenný soundtrack rozdělili scénickou hudbu do osmnácti kompozic, které dále doplnily ještě tři písničky od Borise Gardinera, Goodie Mob a Barbary Lewis. Ukázky všech skladeb nabízí americký Amazon.


Plácido Domingo - Verdi: Macbeth (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: opera

Plácido Domingo - Verdi: Macbeth
Španělský tenor a dirigent Plácido Domingo, který bude hlavní hvězdou letošního ročníku Mozartovy Prahy, loni oslavil padesát let od prvního vystoupení na Vídeňské státní opeře. K této příležitosti ve Vídni nastudoval shakespearovskou operu Giuseppe Verdiho "Macbeth". Následně se toto představení přesunulo i do losangeleské opery, kde mu byli partnery americký dirigent James Conlon, Ekaterina Semenschuk a Ildebrando D'Arcangelo. Záznam tohoto představení, na nějž láká trailer na Domingově VEVU, nyní vychází na DVD a Blu-Ray.


Joe Cocker - Mad Dog With Soul (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: dokument

Joe Cocker - Mad Dog With Soul
Na začátku dubna síť Netflix společně s televizní společností Sky Arts představila dokument o životě Joe Cockera nazvaný "Mad Dog With Soul", kde na něj vzpomínali jeho bratr Vic Cocker, manželka Pam Cocker a kolegové jako Billy Joel, Rita Coolidge, Randy Newman, nebo Jimmy Webb. Velmi dobře hodnocený dokument, jehož trailer uvidíte na Cockerově VEVU, se nyní dostává i k nám na DVD a Blu-Ray.


Bent Knee - Land Animal (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní pop

Bent Knee - Land Animal
"Naše nová deska je o zvratech, které jsou charakteristické pro naše jednadvacáté století. Jde o realitu, se kterou se setkávají lidé dnes a denně, a tato realita je důsledkem neustálých změn," prozradili muzikanti z formace Bent Knee ke své očekávané novince. K písním, které najdete na "Land Animal" muzikanti ještě dodávají: "Každá ze skladeb vypráví příběh o lidském přežití. A to se děje v jakékoli době - i v té, kdy si svou budoucnost tvoříme sami a sami si ji ovlivňujeme technologickým pokrokem." Ukázky z alba najdete na YouTube.com.


V krátkosti - Klasická hudba

Vedle již představených soundtracků, vycházejí další dva, které jsme nemohli opomenout:

  • Dechový Belfiato Quintet je ceněným českým komorním souborem, jehož členové hrají v předních českých orchestrech. Po dvanácti letech nyní debutují nahrávkou "Janáček, Foerster & Haas: Hudba pro dechové nástroje". Jak je patrné z názvu, věnovali ji výhradně českým skladatelům první poloviny dvacátého století. Jaké konkrétní skladby vybrali, zjistíte na stránkách vydavatelství Supraphon.
  • Na rozdíl od předchůdců Klavírní kvarteto Josefa Suka už na svém kontě několik desek má a pro tu letošní "Dvořák & Suk: Klavírní kvartety" si vybralo skladby učitele Antonína Dvořáka a jeho žáka Josefa Suka. Od prvního jmenovaného "Klavírní kvartet č. 2 Es dur op. 87" a od druhého "Klavírní kvartet a moll op. 1". Ukázky z nahrávky uslyšíte na webu Supraphonu.
  • Martina Janková se na nahrávce "Prague-Viena - Journey In Songs, Hudba Prahy 18. století" vydala po stopách hudebních skladatelů, kteří následovali Wolfganga Amadea Mozarta na trase Praha - Vídeň. Od sedmi skladatelů vybrala celkem šestnáct písní, jejichž ukázky uslyšíte na Supraphonline. Doprovodila jí Barbara Maria Willi na jediný dochovaný kladívkový klavír F. J. Baumeistera z roku 1797.


Dále vychází:

42 Decibel - Overloaded (Mystic Production)
Amanda - Karussell (Sony Music)
Broken Hope - Mutilated And Assimilated (Sony Music)
L'Arpa Festante - Splendid Harmony - 17Th Century Instrumental Music By SchüTz-Scholars (Sony Music)
Masquerade - Soul Deception (Mystic Production)
Mastercastle - Wine Of Heaven (Mystic Production)
Michael Forster - Piano Chill - Pop Piano Dreams (Sony Music)
Municipal Waste - Slime And Punishment (Mystic Production)
My Regime - Deranged Patterns (Mystic Production)
Original Broadway Cast Of Charlie And The Chocolate Factory - Charlie And The Chocolate Factory (Original Broadway Cast Recording) (Sony Music)
Prisitne - Ninja (Mystic Production)
Různí - Eurovision Song Contest Kyiv2017 (DVD) (Universal)
Různí - Eurovision Song Contest Kyiv2017 (BluRay) (Universal)
Různí - La La Land - The Complete (Universal)
Různí - Top DJs 2017 (Universal)
Starsick System - Lies, Hopes & Other Stories (Mystic Production)

Vychází na vinylu:
42 Decibel - Overloaded (Mystic Production)
Arthur Joseph - Redemption's Son (Mystic Production)
Bent Knee - Land Animal (Sony Music)
Beth Ditto - Fake Sugar (Universal)
Big Star - The Best Of Big Star (Universal)
Deslondes - Hurry Home (Mystic Production)
Dying Fetus - Wrong One To Fuck With (Mystic Production)
Goatwhore - Vengeful Ascension (Mystic Production)
Joe Bonamassa - Live At Carnegie Hall - An Acoustic Evening (Bertus)
Judas Priest - Killing Machine (Sony Music)
Judas Priest - Sin After Sin (Sony Music)
Judas Priest - Stained Class (Sony Music)
Judas Priest - Unleashed In The East: Live In Japan (Sony Music)
Municipal Waste - Slime And Punishment (Mystic Production)
My Regime - Deranged Patterns (Mystic Production)
Prisitne - Ninja (Mystic Production)
Rosanne Cash - Kings Record Shop (Sony Music)
Ruth B. - Safe Haven (Sony Music)
The Strypes - Spitting Image (Universal)

Reedice:
Joseph Arthur - Redemption's Son (Mystic Production)

NÁZORY
  • Municipal Waste....... (Fimi, 25.06.2017 12:20) Reagovat

    Municipal Waste....

  • Deslondes (Petr, 25.06.2017 16:36) Reagovat

    The Deslondes. To jste mně překvapili. Je to oblíbená kapela šéfredaktora časopisu UNCUT - Johna Mulveyho.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
Mirai ft. Majk Spirit - čas rány zahojí 3/10
Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu Pět singlů během čtyř měsíců. Takhle se Mirai chystají na vydání nového alba. Zatímco počet zveřejněných písní a doprovodných videoklipů je působivý, hudebně novinky drhnou. A ta úplně nejčerstvější nazvaná "čas rány... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Audio: Superskupina Black Country Communion představuje první singl z desky "V", houpavou "Stay Free" (08.03.2024 13:13)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Superskupina Black Country Communion se vrací s pátou studiovkou (01.02.2024 08:02)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)
- Nové desky 3/2024 - od Green Day přes B-Side Band po Sleater-Kinney (24.01.2024 21:30)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Taylor Swift Kabát Lucie Vondráčková Madonna U2 Dua Lipa Kryštof Billie Eilish Rush Mirai Bono
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu