Algiers se v singlu "The Underside Of Power" zaměřují na politiku

23.06.2017 12:05 - Ondřej Kocáb | foto: facebook interpreta

Experimentální rockeři Algiers z americké Atlanty se vrací se svým druhým albem. Jejich eponymní debut z roku 2015 nadchl kritky svým spojením soulu, gospelu a špinavých post-punkových zvuků, se svojí druhou deskou tak patří již mezi očekávanější alba. Novinka "The Underside Of Power" vychází 23. června a kapela na ni upozorňuje titulní skladbou s politickým motivem.

Singl "The Underside Of Power" se moc neliší od předešlé tvorby. Kapela však šla ještě trochu dál a typický zvuk doplňuje popově melodický refrén s nádechem šedesátkového gospelu, doplněný o úžasný emotivní vokál frontmana Franklina Jamese Fishera. Vše je však dobře obaleno v pro kapelu tradiční temné atmosféře, kterou umocňuje politicky inspirovaný text. Vznik skladby prý nejvíce inspirovala věta, že "skutečnou moc poznáte až ve chvíli, kdy budete na její špatné straně". Videoklip k singlu, režírovaný Henrym Busbym, zavádí diváky do temné továrny a mísí její záběry s černobílými prostřihy týkající se především demonstrací, policejního násilí a rasismu proti černošské komunitě v 70. let v USA.

Deska vznikala v období kolem oznámení brexitu a politická situace se na ní odráží velmi silně. Na novince spolu s kapelou pracovali Adrian Utley z Portishead a producent Ali Chant. Deska vyjde u labelu Matador a obsahuje dvanáct nových skladeb.

Tracklist "The Underside Of Power" bude následující: Walk Like A Panther, Cry Of The Martyrs, The Underside Of Power, Death March, A Murmur. A Sign., Mme Rieux, Cleveland, Animals, Plague Years, A Hymn For An Average Man, Bury Me Standing, The Cycle/The Spiral: Time to Go Down Slowly.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY