Největší samostatný koncert v historii skupiny Zrní rozezní v říjnu Forum Karlín

19.06.2017 09:38 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Zrní mají před sebou velkolepý křest nového alba "Jiskřící", který proběhne 11. října ve Foru Karlín. Celý koncert bude rozdělen do dvou částí, kdy v první polovině kapelu doprovodí Filharmonie Hradec Králové a druhá část bude více věnovaná aktuální desce. Zazní i nejoblíbenější skladby ze starších alb. Zrní ještě nikdy nehráli v Praze v doprovodu symfonického orchestru. Jedná se tedy o jedinečnou šanci pro pražské fanoušky vychutnat si kouzelný hudební zážitek. O návrh scény se postará hudebník a vizuální umělec Milan Cais. Ve druhé polovině koncertu se ke kapele na pár písní připojí hvězda moderního baletu Ondřej Vinklát (první sólista baletu Národího divadla a držitel ceny Thálie) společně s taneční skupinou Dekkadancers.

Celý večer otevře elektronický experimentátor Jonatán Pastirčák aka Pjoni (SK), který se postaral o elektronický feeling alba "Jiskřící". Ve Foru odehraje vlastní koncertní set, ve kterém originálně kombinuje zvuk elektronicky modulovaného violoncella s postindustriálními beaty. "Na tomhle koncertě pokřtíme naši letošní desku 'Jiskřící', ze který máme velkou radost a kterou tu téměř celou s velkou chutí zahrajeme," přibližuje zpěvák Zrní Honza Unger a dodává: "Samozřejmě dojde i na naše oblíbený písničky ze starších alb, jako jsou 'Rychta', 'Dva', 'Jabloně', 'Hýkal' a další."

Kapela Zrní je známá také spoluprací s nejlepšími tuzemskými symfonickými tělesy. Ať už to byla Janáčkova filharmonie Ostrava, se kterou okouzlili návštěvníky festivalu Colours Of Ostrava či Festival Pohoda na Slovensku, nebo například letošní květnový koncert v domácím Kladně, kde Zrní vystoupili se Symfonickým orchestrem Hlavního města Prahy - FOK. Pro pražský koncert Zrní zvolili Filharmonii Hradec Králové, se kterou již dvakrát úspěšně vystupovali a vždy si spolupráci obě tělesa pochvalovala. Koncert bude dirigovat Stanislav Vavřínek (se Zrní již potřetí), aranží se ujal Stano Palůch (slovenský geniální multi-instrumentalista a hudebník).

"Těšíme se, že si zahrajeme na takovým místě, jako je Forum Karlín. Na místě s tak vyhlášeným zvukem a takovýma možnostma. Vynechali jsme letos koncerty v Praze a všechno směřujeme k podzimu a hraní tady. Bude to náš největší samostatnej koncert a dáme si fakt záležet na tom, aby to byl pro lidi zážitek," uzavírá frontman kapely Honza Unger. Vstupenky jsou k dispozici zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY