Good Charlotte vzbudili rozporuplné dojmy

18.06.2017 11:13 - Hana Bukáčková | foto: Kateřina Postránecká

Kapela Good Charlotte s dvojčaty Benjim a Joelem Maddenovými zavítala po šesti letech do Prahy, aby nám dala ochutnat z nové desky "Youth Authority" a také nám nabídla šanci zavzpomínat na roky minulé. Jako předkapely si dovezli formace Issues a State Champs. Večer ale rozhodně neoplýval jen superlativy.

Live: Good Charlotte

místo: Forum Karlín, Praha
datum: 16. června 2017
setlist: The Anthem, The Story of My Old Man, My Bloody Valentine, Girls & Boys, Riot Girl, Life Changes, Predictable, The Motivation Proclamation, Hold On, Makeshift Love, War, Little Things, The Outfield, The Young and the Hopeless, The River, Dance Floor Anthem, I Just Wanna Live, Lifestyles of the Rich & Famous
Fotogalerie

Good Charlotte, Forum Karlín, Praha, 16.6.2017
© Kateřina Postránecká
Červen nabitý hudebními hvězdami pokračuje spanile dál. V pátek večer zaplavili fanoušci punk-rockové legendy z přelomu milénia Good Charlotte v čele s dvojčaty Madennovými pražské Forum Karlín. Americká kapela vzala s sebou neméně schopné hosty Issues a State Champs, kteří možná v některých momentech dokonce předčili samotného headlinera. Nabitý čtyřhodinový program sliboval mnohé a maraton mohl začít.

Issues není jenom název čtvrtého alba Korn, ale i název americké party, která se dala dohromady poměrně nedávno. Kapelu provázely počáteční peripetie se zvukem, který nebyl optimálně vyvážen, a skupinu tak nebylo moc slyšet. Naštěstí tento handicap podchytili zavčas. Na popové polohy tihle borci dokázali našroubovat metalové kytary a místy lehce připomínali zárodek známějších Linkin Park, kteří u nás bodovali o pár dní dříve.

Good Charlotte, Forum Karlín, Praha, 16.6.2017
© Kateřina Postránecká
Druhý set měla na starosti parta State Champs, která se zatím může pyšnit krátkou historií, stejně jako její předchůdce i Prahu navštívila prvně. Svým soundem nás zavedla do éry skejťácké hudby ve stylu "American Pie", i když v té době ještě byla daleko před svým startem a byla příjemným překvapením večera. Obě předkapely hravě dokázaly, že jejich výběr nebyl žádný přehmat.

Samotný vrchol večera nastal úderem půl desáté, kdy se sál zaplnil, aby všichni slyšeli své miláčky. Good Charlotte do České republiky zavítali po šesti letech, kdy byli zlatým hřebem na Open Air Festivalu. Celkově se jednalo o čtvrtou českou zastávku formace za posledních deset let. Kapela se u nás stále těší velké popularitě, i když by si mnohý mohl myslet, že to nejlepší má již za sebou. Opak je pravdou. Skupina vloni vydala po deseti letech poměrně dobře šlapající album "Youth Authority", na kterém se naštěstí neodráží tvůrčí pauza.

Good Charlotte, Forum Karlín, Praha, 16.6.2017
© Kateřina Postránecká
Setlist čítající osmnáct kousků nabídl průřez jejich tvorby. Polovinu koncertu ale odehráli ve vlažnějším tempu a místy bohužel i nudili v porovnání s koncerty, které odehráli slavnější hvězdy v uplynulých dnech. Ale s postupem večera jejich výkon naštěstí dostával grády. Z nové desky jsme dostali jen ochutnat. Nejsilnější moment z ní byl "War", která byla pořádně našláplá energií jako mina ve Vietnamu. Neodpustili si mezi songy obsáhlejší proslovy, kdy sklouzávali k patosu - Praze vyznávali lásku nebo naopak fu*kovali nad vším. Nejvíc povyku způsobily tradičně hity "I Just Wanna Live", "The River"a "Dance Floor Anthem".

Good Charlotte ukázali, že punk-rock stále ještě není minulostí a že má stále své přívržence, i když už má svoji největší slávu za sebou. Pro někoho to může znít jako klišé a vzpomínka na mládí, ale stále to má něco do sebe a vypadá to, že v tomto hudebním žándru i díky této kapele stále není všem dnům konec.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY