Richard Müller společným klipem s Adelou Banášovou zve na netradiční koncertní turné

16.06.2017 12:36 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Richard Müller se nikdy netajil obdivem k nejpopulárnější slovenské moderátorce současnosti Adele Banášové (dnes už Vinczeové). Ona mu jeho náklonnost oplácela hlubokým respektem k jeho tvorbě. Zdálo se, že vrcholem bude píseň z poslední Müllerovy desky "55" "Adieu Adele" a fakt, že se Banášová stala kmotrou nahrávky. To už ale není pravda. Ke skladbě vznikl videoklip a oba společně si střihnou netradiční turné po Slovenské republice.

"Adela je už roky mojí múzou. Je to celé takové magické. Poprvé v životě jsem ji potkal na Hlavním náměstí v Bratislavě, pršelo, stála na schůdku přenosového vozu a něco povídala do mikrofonu. Koukl jsem na ni a říkal jsem si: 'Bože, to je ale úžasná ženská!' Vždy, když se na ni podívám, něco ve mně hrkne," vyznal se ze svého obdivu k moderátorce Richard Müller.

A své pozitivní vibrace ke zpěvákovi netají ani Adela. "Je to víc než lichotivý pocit, až takový zavazující, Doufám, že ho jako múza dostatečně kopu. Cítím se až skoro zavázaná, že bych měla vyvíjet nějakou aktivní činnost. Písnička 'Adieu Adele' je velmi krásná. Jsem opravdovou fanynkou Richardovy muziky a tohle je jedna z mých oblíbených písní. Klip se natáčel velmi příjemně, věřím tedy, že výsledek je takový, jaký má být - citlivý, civilní a pohodový."

Scénář a režii obstaral Miro Mráz. Jednoduchá černobílá forma umožňuje vyniknout emotivnímu nádechu skladby a tanečníky ze skupiny CreDance doplňují detailní záběry na obě hlavní hvězdy příběhu. Celá choreografie je o platonické lásce k někomu, koho nemůžete ve skutečnosti mít.

A už nyní je jasné, že koncertní šňůra, která bude mixem Richardových písní a vtipných a zajímavých dialogů s moderátorkou, bude něčím velmi neotřelým a zajímavým. Jelikož to zatím nevypadá, že by se měla týkat i České republiky, můžeme doufat, že vznikne obrazový záznam. Detaily ohledně koncertů se lze dozvědět například z oficiálního facebookového účtu zpěváka.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY