Alter Bridge odehráli sympaticky civilní koncert

15.06.2017 11:54 - Ondřej Hricko | foto: Tomáš Rozkovec / @musicserver.cz

Vůbec poprvé ve třináctileté historii skupiny se američtí Alter Bridge podívali i do České republiky, aby představili své loňské album "The Last Hero". S sebou přivezli i další talentovanou partu Red Sun Rising z amerického Ohia. Obě formace předvedli příjemný rockový výkon.

Live: Alter Bridge

support: Red Sun Rising
místo: Forum Karlín, Praha
setlist: The Writing On The Wall, Come To Life, Farther Than The Sun, Addicted To Pain, Ghost Of Days Gone By, Cry Of Achilles, My Champion, Ties That Bind, Island Of Fools, Waters Rising, Watch Over You, Isolation, Blackbird, Open Your Eyes, Metalingus, This Side Of Fate, Show Me A Leader, Rise Today
Fotogalerie

Alter Bridge, Forum Karlín, Praha, 14.května 2017
© Tomáš Rozkovec / @musicserver.cz
Ačkoliv to pro americkou partu Alter Bridge byla tuzemská premiéra, návštěvnost nebyla z nejsilnějších. Pořadatelé to naštěstí vyřešili velmi dobře, když oproti tradičnímu umístění posunuli pódium do jedné třetiny sálu, a vytvořili tak menší, téměř klubovou atmosféru. I tak nebyl sál zcela zaplněný a i ochozy zely prázdnotou. Pravdou je, že cena vstupenek byla tentokrát častým terčem fanoušků skupiny a i to mohl být jeden z faktorů menší účasti.

Alter Bridge, Forum Karlín, Praha, 14.května 2017
© Tomáš Rozkovec / @musicserver.cz
Nic to však nezměnilo na tom, že atmosféra a přijetí obou kapel bylo z pozice domácího publika skvělé. Úvod večera si vzali na starost Američané Red Sun Rising, kteří odehráli čtyřicet minut dlouhé strhující vystoupení a v pomyslném žebříčku předskokanů jim co do kvality patří jedna z nejvyšších příček. Jejich energický mix post-grunge a rocku měl šťávu a hudebníci se mohli rozkrájet, aby české fandy zaujali. A dle reakcí a potlesku se jim to nepochybně povedlo.

Alter Bridge, Forum Karlín, Praha, 14.května 2017
© Tomáš Rozkovec / @musicserver.cz
Alter Bridge, kteří dorazili přesně na čas, tak měli připravenou solidní atmosféru. Kapela toho dosyta využila a i bez velké pódiové prezentace a efektů odvedla skvělý výkon. Z obou lídrů Tremontiho a Kennedyho nešlo pro jejich zápal a hráčské umění spustit oči a uši. Potěšili i sympatickými úsměvy a vřelou interakcí s diváky. Dokázali tak, že charisma je někdy víc než plameny a výbuchy.

Alter Bridge, Forum Karlín, Praha, 14.května 2017
© Tomáš Rozkovec / @musicserver.cz
Jelikož premiérová zastávka skupiny byla v rámci "The Last Hero Tour" k jejich poslednímu loňskému albu, dostala novinka velký prostor. Kromě asi největšího hitu alba "Show Me A Leader" potěšila i koncertní premiéra "This Side Of Fate" či atmosférická "My Champion". Vrcholnými momenty pak byla balada "Watch Over You", kterou Kennedy zazpíval pouze za doprovodu akustické kytary, a "Waters Rising", u které si pěvecký part Kennedy rozdělil s Tremontim.

Alter Bridge neodehráli nikterak strhující koncert ani pódiově bombastickou show, ale potěšili svým sympaticky civilním výkonem a hráčským nadhledem. A dle vřelého projevu diváků během setu bude mít podobný názor i většina z nich.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY