Halsey si s "hopeless fountain kingdom" podmanila své domácí království

15.06.2017 06:15 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Americká zpěvačka Halsey v domácím království, tedy Spojených státech, stanula na deskovém trůnu s druhou řadovkou "hopeless fountain kingdom", přestože prodejně nepřekonala stříbrný debut "Badlands". Další novinky patřily Lukeovi Combsovi, All Time Low, Rogerovi Watersovi nebo alt-J.
Luis Fonsi & Daddy Yankee feat. Justin Bieber - Despacito Remix
© facebook interpreta
SINGLY - "Despacito" narazilo na svůj digitální limit, ve streamech a downloadech oproti minulému týdnu lehce ztratilo. 68,3 milionů, respektive 141 tisíc je však stále dostatečných na vítězství s převahou. Počtvrté navíc byli Luis Fonsi & Daddy Yankee oceněni jako Airplay Gainer: nyní jsou na 112 milionech impresí.

Bruno Mars si zopakoval dvojku a DJ Khaled trojku. Justin Bieber tak je s dvěma hity v Top 5 naráz už popáté za sebou a v minulosti byl osm týdnů takto vysoko s "Love Yourself" a "Sorry" najednou, čímž překonal rekord The Beatles, kteří strávili 12 týdnů s dvěmi skladami takto vysoko.

Ed Sheeran si polepšil na čtyřku a strávil tak 22. týden v první pětce v kuse od startu v ní, čímž prodloužil historické unikum. Osmé místo The Chainsmokers zase znamená, že jsou v Top 10 už 58 týdnů bez přestávky a zbývá jim jen 11 týdnů do vyrovnání Katy Perry.

Na hranici první desítky najdeme delší dobu zaseklé interprety: Jamese Arthura ("Say You Won't Let Go") a Julii Michaels ("Issues"). Možná tak až Imagine Dragons budou ti, kteří v budoucnu vstoupí do elitní sekce: "Believer" je nově třinácté.

Nejvyšší novinku najdeme na 42. příčce: "Down" Fifth Harmony a Gucciho Manea. Zní jako fúze starších "Work From Home" a "Write On Me". O jedenáct míst níže jsou DJ Khaled a Drake s "To The Max".

    Top 10 - singly:
  1. Luis Fonsi & Daddy Yankee feat. Justin Bieber - Despacito
  2. Bruno Mars - That's What I Like
  3. DJ Khaled + Justin Bieber, Quavo, Chance The Rapper & Lil Wayne - I'm The One
  4. Ed Sheeran - Shape Of You
  5. Kendrick Lamar - HUMBLE.
  6. Future - Mask Off
  7. ▲ Lil Uzi Vert - XO TOUR Llif3
  8. The Chainsmokers feat. Coldplay - Something Just Like This
  9. Zedd & Alessia Cara - Stay
  10. Post Malone feat. Quavo - Congratulations

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD HOT 100


Halsey - Hopeless Fountain Kingdom
© facebook interpreta
DESKY - Druhotina zpěvačky... moment, to není slovo. Druhá řadovka Halsey si pozičně vedla lépe než debut: "Hopeless Fountain Kingdom" při svém startu zvítězilo, když získalo nejvíce jednotek, 106 tisíc, i bylo nejprodávanější se 76 tisíci. V řeči cifer to byla ale starší deska "Badlands", která si vedla lépe, se sumami 115/97 tisíc však tehdy paradoxně nezvítězila.

Zajímavostí, kterou jsem si sám nevšiml, je fakt, že je to vůbec první žena v čele Billboard 200 v tomto roce, a první od "Joanne" Lady Gaga z listopadu 2016.

Stříbrný byl opět Kendrick Lamar, na bronz vyskočila kompilace "Epic AF", když byla znovu vydána s třemi novými stopami. Úspěch je garantován především zahrnutím "I'm The One". The Beatles spadli na čtyřku.

Pátým místem se při svém debutu zaskvěl country zpěvák Luke Combs. Prvotina "This One’s For You" měla 43 tisíc jednotek. O deset tisíc méně získali All Time Low a s "Last Young Renegade" skončili devátí.

V druhé desítce najdeme Rogera Waterse s "Is This The Life We Really Want?", první regulérní sólovkou po 25 letech, a alt-J s "Relaxer". A ještě tip z hlubin žebříčku: eponymní debut Dua Lipa na 86. příčce.

    Top 10 - alba:
  1.  N Halsey - hopeless fountain kingdom (106 tisíc jednotek)
  2. Kendrick Lamar - DAMN. (73, -14 %)
  3. ▲ Různí - EPIC AF (Yellow/Pink) (49, +47 %)
  4. The Beatles - Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band (45, -41 %)
  5.  N Luke Combs - This One's For You (43)
  6. Drake - More Life (42, -15 %)
  7. Ed Sheeran - ÷ (40, +2 %)
  8. ▲ Různí - Summer Latin Hits 2017 (34, -7 %)
  9.  N All Time Low - Last Young Renegade (33)
  10. Bruno Mars - 24K Magic (32, -15 %)

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD 200 + TOP ALBUM SALES


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY