Nejprodávanější album v USA měli The Beatles!

06.06.2017 06:06 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Jak neuvěřitelně to zní, tak nejprodávanějším albem uplynulého týdne v USA bylo "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band" The Beatles, znovu vydané k padesátiletému výročí. Dařilo se rapperům: celkově desky ovládl Bryson Tiller, vysoko debutoval Lil Yachty, v singlech vedených "Despacitem" uspěl Post Malone.
Luis Fonsi & Daddy Yankee feat. Justin Bieber - Despacito Remix
© facebook interpreta
SINGLY - Pořadí singlů tohoto týdne má jedno unikum: po čtyřech letech se prvních devět pozic vůbec nezměnilo. Tak pojďme si projít tu repetici.

První bylo "Despacito". Počtvrté. Luis Fonsi & Daddy Yankee měli 69,6 milionů streamů, čímž překonali i "Humble" Kendricka Lamara. Více už měl pouze Baauer s "Harlem Shake": 103 milionů. Nárůst zaznamenali i v downloadech, zejména díky remixu s Justinem Bieberem měli 148 tisíc. V rádiích čerstvě překročili hranici 100 milionů impresí.

Konkurence se tak nechytá. Stříbrný Bruno Mars je trápí pouze v rádiích, kde má 165 milionů, bronzový DJ Khaled v digitálu už stabilně padá.

Co je tou novinkou v Top 10? "Congratulations" rappera Post Malonea, kde mu vypomohl Quavo, člen Migos, aneb nejvyužívanější host tohoto roku. Track pohání zejména streamy.

    Top 10 - singly:
  1. Luis Fonsi & Daddy Yankee feat. Justin Bieber - Despacito
  2. Bruno Mars - That's What I Like
  3. DJ Khaled + Justin Bieber, Quavo, Chance The Rapper & Lil Wayne - I'm The One
  4. Kendrick Lamar - HUMBLE.
  5. Ed Sheeran - Shape Of You
  6. Future - Mask Off
  7. Zedd & Alessia Cara - Stay
  8. The Chainsmokers feat. Coldplay - Something Just Like This
  9. ▬ Lil Uzi Vert - XO TOUR Llif3
  10. Post Malone feat. Quavo - Congratulations

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD HOT 100


 Bryson Tiller - True to Self
© facebook interpreta
DESKY - Vpravo sice kouká nějaký rapper, ale znáte to, deska s nejvíce posbíranými jednotkami často není tou nejprodávanější. Nejvíce Američanů se totiž rozhodlo pořídit novinku The Beatles.

Teda, novinku, re-edici osmé řadovky "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band" vydanou k 50. výročí legendárního alba. Ta se vyznačuje úplně novým stereo mixem vytvořeném z původních nahrávek a na speciálních verzích obsahuje také záznamy jiných nahrávek skladeb ze studiových sessions.

Zhulené desky se prodalo 71 tisíc kusů. V roce 1967 přitom na čísle jedna strávila 15 týdnů - nejvíce ze všech desek Brouků. V řeči jednotek dosáhla na 75 tisíc a to na celkové zlato nestačilo.

Se 107 tisíci kusy zvítězil rapper Bryson Tiller s druhou řadovkou "True To Self". Čistý prodej ale nečinil ani polovinu sumy. Dominanci rapperů podtrhuje Kendrick Lamar na stříbru a Drake na čtyřce a také další novinka: debut Lil Yachtyho "Teenage Emotions" na pětce.

V Top 10 najdeme ještě jednu novinku: kompilaci "Summer Latin Hits 2017", která se na devítce umístila zcela díky inkluzi "Despacito". Za ní se ještě vlezl Harry Styles, zatímco Linkin Park spadli až na nelichotivou třicítku.

V druhé desítce odstartoval rapper Gucci Mane s "Droptopwop" a Shakira se španělsky zpívanou jedenáctou řadovkou "El Dorado".

    Top 10 - alba:
  1.  N Bryson Tiller - True To Self (107 tisíc jednotek)
  2. Kendrick Lamar - DAMN. (84, -14 %)
  3.  R The Beatles - Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band (75)
  4. Drake - More Life (50, -13 %)
  5.  N Lil Yachty - Teenage Emotions (46)
  6. Ed Sheeran - ÷ (40, -8 %)
  7. Bruno Mars - 24K Magic (38, -2 %)
  8. Chris Stapleton - From A Room: Volume 1 (38, -25 %)
  9.  N Různí - Summer Latin Hits 2017 (37)
  10. Harry Styles - Harry Styles (36, 471 %)

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD 200 + TOP ALBUM SALES


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY