Five Finger Death Punch a In Flames zboří v listopadu Fórum Karlín

14.06.2017 15:34 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Five Finger Death Punch (na snímku) a In Flames spojí letos síly na společném turné, které se zastaví i v České republice. Obě kapely se představí 26. listopadu v pražském Fóru Karlín. Vstupenky v ceně 1490 Kč budou k dispozici v síti Ticketpro, oficiální předprodej bude zahájen 16. června v deset hodin.

S desítkami singlů bodujících v nejrůznějších žebříčcích, miliony video streamů a s fanoušky po celém světě Five Finger Death Punch a In Flames po celou dobu své kariéry dominují rozhlasovému i televiznímu vysílání. Tyto dvě skupiny, které mají silné fanouškovské základny a jejichž živá vystoupení jsou pověstná, spolu vyrážejí na společné podzimní turné po Evropě s podporou speciálních hostů Of Mice And Men.

Půjde o opravdový střet titánů - americká rocková kapela Five Finger Death Punch se spojuje s renomovanými evropskými legendami In Flames, aby spolu podnikli největší a nejvíce vzrušující rockovou jízdu po evropských arénách na přelomu podzimu a zimy roku 2017. Kytarista 5FDP Zoltan Bathory říká: "V současné době hrajeme na všech evropských festivalech a toto úžasné období si velmi užíváme. Jelikož davy našich fanoušků zpívají s námi všechny texty, cítíme, že Evropa se opravdu stává druhým domovem Five Finger Death Punch. Nemůžeme se dočkat, až se do Evropy na podzim vrátíme, obzvláště s In Flames, což je jedna z mých oblíbených skupin. Bude to něco opravdu nevídaného."

Zpěvák In Flames Anders Fridén dodává: "Měli jsme štěstí, že letos hrajeme pro tolik fanoušků po celém světě, a nemůže být lepší způsob jak zakončit rok 2017 než evropským turné s Five Finger Death Punch. Uvidíme se brzy, Jesterheads a Knuckleheads! Bude to neopakovatelné turné." Speciálními hosty na tomto turné budou Of Mice & Men. Kapela založená v kalifornské Orange County se nedávno vrátila se dvěma zbrusu novými skladbami "Back To Me" a "Unbreakable". O uplynulém víkendu sklidili úspěch na Download festivalu a během července budou koncertovat po celé Evropě. Kapela prodala celosvětově více než 700 000 alb a v minulosti předskakovala například Linkin Park, Slipknot a Marilynu Mansonovi.

Five Finger Death Punch vydali své poslední studiové album "Got Your Six" 28. srpna 2015 a slavili s ním úspěchy po celém světě. Kapela si výborně vedla v celé řadě hitparádových žebříčků, v USA i Kanadě. Od svého vzniku v roce 2007 bylo jejich šest po sobě jdoucích alb ověnčeno zlatem. Na svém kontě mají takové hity jako "Lift Me Up", ve kterém se představil Rob Halford z Judas Priest, nebo "Battle Born" a "Wrong Side Of Heaven" - video, které má více než 140 mil. zhlédnutí. Jako hlavní hvězdy vystupovali na všech zásadních festivalech, od Download po Rock on the Range a vyprodávali arény po celém světě za podpory nadšených "Knuckleheads". Dokonale kombinují metal a melodie a dá se předpokládat, že jejich sedmý počin nepochybně udrží nastavenou laťku zatraceně vysoko.

O jejich pražském vystoupení v roce 2015 napsali v hudebním magazínu Spark následující: "Jakoby se do haly vřítil zámořský kamión s výkonem třech Titaniců a zbrojí ala mašina z Šíleného Maxe. Kapela je na špici, žádná extempore se už na pódiu neodehrávají a pětice působí zcela sebevědomě a suverénně. Frontman Ivan má hlasivky, kterými by přeřval snad i nakopnutý osmiválec a s ksichtem věčného provokatéra je to opravdový muž činu. Právem padá na kytarové duo Jason/Zoltan podezření, že uvnitř kytar mají brusné kotouče, protože některé zvuky neměly daleko od řevu řetězové pily. Basák zase připomíná Davyho Jonese z Pirátů z Karibiku a bubeník Jeremy už s přehledem může vstoupit do rockové síně slávy. 5FDP to byla jedna velká metalová jízda, do které pasovala i příjemná akustická pasáž a 'minuta' ticha za padlé v Paříži. Sakra, zase má ta Amerika náskok. 5FDP jsou tak asi sto mil napřed než zbytek metalové scény."

In Flames je švédská death metalová skupina pocházející z Gothenburgu. Vznikla v roce 1990 a doposud vydali dvanáct studiových alb, poslední titul "Battles" vyšel v roce 2016. Během dlouholetého fungování se v kapele vystřídala řada hudebníků, kteří se podíleli na vývoji hudebního stylu kapely. Celkem sedm z jejich alb se objevilo v první desítce hitparádových žebříčků ve Švédsku. In Flames jsou světově proslulí jako jedni z předků melodického death metalu. Koncertovali po celém světě ve společnosti největších rockových a metalových kapel, včetně Metallicy, Judas Priest a Iron Maiden, a vystupovali jako hlavní hvězdy na hlavních scénách různých hudebních festivalů po celém světě od Ozzfestu po Download a Rock Am Ring / Im Park. In Flames je kapela, na kterou se fanoušci po celém světě mohou spoléhat, a která své fanoušky, nazývané "Jesterheads" inspiruje, aby žili podle hesla "In Flames We Trust".

Časopis Fakker o In Flames mimo jiné napsal: "Anders Fridén a jeho smečka urazili za více než dvacet let na scéně dlouhou cestu. Kde jsou však jejich kořeny? K tomu se frontman vyjádřil v rozhovoru pro časopis Fakker!: 'Je to deska Death 'Scream Bloody Gore', kde kapela představila sound, který jsem doposud u žádné jiné neslyšel. Díky nim jsem se na death metalu zasekl a pozvolna se nořil hlouběji do jeho tajů. A právě Death jsou kapelou, kterou jsem neviděl naživo, a bohužel ani neuvidím, což mě mrzí."



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY