shop.musicserver.cz
Aerodrome festival, Letiště Letňany, Praha, 11.6.2017

"Linkin Park! Linkin Park!" skandovalo se v Praze

Vydáno: 12.06.2017 20:48 v sekci Naživo - Jan Trávníček | foto: klapper.cz / musicserver.cz

Jako každé nové album od Linkin Park i to nejnovější "One More Light" si to po vydání za svůj překvapivý zvuk ve stylu aktuálních popových trendů zase slízlo. "Bude to diskoška," odplivávali si někteří znechuceně už předem. A nakonec na Aerodrome festivalu ani nestíhali dávat ruce dolů.

Live: Aerodrome festival: Linkin Park, Simple Plan, Enter Shikari, Machine Gun Kelly a další

místo: Letiště Letňany, Praha
datum: 11. června 2017
setlist Enter Shikari: Solidarity, Sorry, You're Not A Winner, The Last Garrison, Juggernauts, Destabilise, Radiate, The Paddington Frisk, Torn Apart, Interlude, Mothership, Jonny Sniper, Redshift, Anaesthetist, The Appeal & The Mindsweep II
setlist Simple Plan: I'd Do Anything, Jet Lag, Jump, Your Love Is A Lie, Welcome To My Life, Boom!, Can't Keep My Hands Off You, Summer Paradise, Addicted, Grow Up, I'm Just A Kid, Crazy, Shut Up, Perfect
setlist Linkin Park: Talking To Myself, Burn It Down, The Catalyst, Wastelands, One Step Closer, Castle Of Glass Remix + úryvek A Place For My Head, Good Goodbye, Lost In The Echo, Battle Symphony, New Divide, Invisible, Waiting For The End, úryvek Remember The Name (Fort Minor), Breaking The Habit, One More Light, Crawling, Leave Out All The Rest, Somewhere I Belong, What I've Done, In The End, Faint, Numb + úryvek Numb/Encore, Heavy, Papercut, Bleed It Out
Fotogalerie Linkin Park
Fotogalerie ostatní kapely

Jednodenní festival Aerodrome se po loňském přesunu do Tipsport arény vrátil na čerstvý vzduch a silným sluncem vyhřáté letiště v Letňanech hostilo pod oblohou bez mráčku hned sedm zvučných jmen. To první, černí koně Mallory Knox, ale bohužel ani neopustili stáje. Cestou z Německa se totiž jejich tourbus vyboural, a i když se nikomu naštěstí nic nestalo, na ukázky z novinky "Wired" si musíme počkat do příště. Velká škoda.

Zamrzeli také stánkaři prodávající studené klobásy, ředěnou kolu a zejména v druhé půli odpoledne se projevil nedostatek toalet, toho jsou si ale už pořadatelé určitě dobře vědomi a do budoucna se na tom dá jednoduše zapracovat. Až na tyto drobnosti ale pak už šlapalo všechno bez problémů.

Counterfeit mají venku debutovou desku, na jaře prý v Rock Café předvedli velkou smršť, a i když jejich hecování k circle pitům a časté výlety do publika první příchozí příjemně rozproudily, průměrná a zaměnitelná punk-rocková muzika dala tušit, že tady se nám žádný velký talent nerýsuje.

Royal Republic, Aerodrome Festival, Praha, 11.6.2017
© klapper.cz / musicserver.cz
To u Royal Republic funguje všechno správně. Nabroušené riffy, šťavnaté groovy a valící se garážový rock 'n' roll jel stejně sebejistě jako kdykoliv jindy a novinky "Walk", "Baby" nebo "When I See You Dance With Another" z dosud poslední řadovky "Weekend Man" fungovaly snad ještě lépe než starší hity. Pobavila i akustická srandička "Addictive", mnohem důležitější ale je, že si milovníky obleků, The Hives a zpěvných melodií budeme moct zažít znovu zase v zimě.

Enter Shikari, Aerodrome Festival, Praha, 11.6.2017
© klapper.cz / musicserver.cz
Enter Shikari jsme od doby, kdy shodou okolností taktéž předskakovali Linkin Park v Brně na jejich dosud posledním českém koncertě k desce "Minutes To Midnight" v roce 2008, viděli mockrát a řada těch vystoupení byla lepších než to pod horkým sluncem v Letňanech. Nepochopte to ale špatně, i tak to bylo super. Šílené tanečky Rou Reynoldse, mlácení s klávesami a zničení baskytary pobavily, jen už dnes víme, že umí ještě líp. Z desetiletého debutu, k němuž aktuálně jedou turné, hráli sice jen dva kousky, hlavně že ale zazněl "The Last Garisson" a novinka "Redshift" z loňského ledna, protože to jsou jedny z nejlepších věcí, které mají na svědomí. Jak ale i u nich mohla obrovská část fanoušků v prostoru stání u pódia jen tak sedět, to je vážně záhada.

Machine Gun Kelly, Aerodrome Festival, Praha, 11.6.2017
© klapper.cz / musicserver.cz
Rapper Machine Gun Kelly byl terčem kritiků na sociálních sítích ještě dříve, než dostal šanci cokoliv předvést, je ale přinejmenším podivné, že účast hiphopového umělce, který navíc místo samplů zhusta využívá kytary a vůbec celou živou kapelu, byla kritizována stejnými lidmi, kteří se těšili na Linkin Park, u nichž to bez rapu nikdy nešlo. Tak či onak byl ale jeho set hodně jiný oproti tomu na loňském Frequency, kde z malého prostoru na Red Bull Tourbusu vytěžil i se zlomenou rukou maximum. Velká scéna mu zatím tolik nesedí a hlavně už by se měl rozhodnout, jestli chce být za tvrďáka, který si chce zjednat respekt (většina setu), nebo slaďouše, který bude něco vykládat mezi refrény popových hvězdiček (hit "Bad Things" a jemu podobné). Jak ukázal v Letňanech, dělat obojí naplno nejde.

Simple Plan, Aerodrome Festival, Praha, 11.6.2017
© klapper.cz / musicserver.cz
Simple Plan jsou miláčci. Tady není o čem diskutovat. Letité a rádii zhusta propagované singly v kombinaci s krásnou češtinou a jako obvykle velmi sympatickým vystupováním spolehlivě zafungovaly a měřit se mohlo akorát, jak moc hlasitě fanoušci zpívali. Vyhrál by to hit "Welcome To My Life", na záda by mu ale dýchaly "Crazy" i nafukovacími balóny podpořený "Summer Paradise". Vytýkat není co, jejich muzika se jako předvoj před hlavními hvězdami výtečně hodila a necelou hodinku v jejich společnosti bychom si asi všichni rádi protáhli i na dvojnásobek. Nádhera.

Linkin Park, Aerodrome Festival, Praha, 11.6.2017
© klapper.cz / musicserver.cz
Se západem slunce nastal čas podívat se, kam se za posledních devět let posunuli Linkin Park. O popověji zaměřené desce už toho bylo napsáno mnoho a koho zajímá, co si o ní myslíme my, nechť klikne na odkaz s dvojrecenzí "One More Light".

Kdo tu bezmála dekádu čekat nevydržel a zajel se na ně občas podívat i do zahraničí, ví, že vzhledem k odlišnému zvuku každé další nahrávky si šestice muzikantů vypěstovala obdivuhodný cit na propojování na první pohled nesouvisejících písní. Různé mezihry, prodloužené konce a předěly mezi skladbami ale skvěle fungovaly i u nového materiálu a třeba hned ze startu se čerstvá ukázka "Talking To Myself" naprosto přirozeně překlopila do staršího singlu "Burn It Down". Dalším příkladem byl přechod od krásně procítěné balady "One More Light", kterou doprovodily tisíce světélek z telefonů do klavírní verze "Crawling" z debutu. A také trojici "Good Goodbye", "Lost In The Echo" a "Battle Symphony", v níž majitel ikonické dvojice plamenů na rukou vzal do ruky kytaru, se podařilo plynule přecházet mezi sebou a skupina z Agoura Hills tak opět dokázala, jak má vše skvěle dramaturgicky zvládnuto.

Chestera Benningtona nemusel nikdo pohánět, všestranný zpěvák zvládal jak popovější a melodičtější pasáže, tak staré hity z období "Meteory" a "Hybrid Theory". Jeho specifický řev, kteří fanoušci tak milují, se poprvé ozval ve "Wastelands" a kdykoliv se k němu fanoušek Phoenix Suns vrátil, fanoušci byli u vytržení.

Linkin Park, Aerodrome Festival, Praha, 11.6.2017
© klapper.cz / musicserver.cz
Kreativní mozek kapely Mike Shinoda, kterého odpůrci nového materiálu překřtili na Shinodaconda (doporučujeme vyhledat) byl oproti vystoupení v Německu či Rakousku před pár lety na pódiu nenápadnější než dřív, když už ale před rozbouřený dav vyběhl na molo, chválil, že je Česká republika jednou z mála zemí, která "One More Light" přijala, a že je radost před ní hrát jak starý, tak nový materiál.

Strhující vystoupení mělo rychlý spád a hudební chameleoni střídali hity s takovou kadencí, že jste neměli čas se ani nadechnout. Závěr patřící zejména osvědčeným kouskům z počátku tisíciletí navíc nezkazila ani novinka "Heavy", za níž si už o sobě pánové přečetli ledacos. Jak ale dokazují v aktuálních rozhovorech, berou to s humorem. Koneckonců proč se trápit, když s nimi refrén fanoušci odzpívali stejně hlasitě jako u "Faint", "Papercut" či závěrečné "Bleed It Out".

Pro lidi, kteří Linkin Park viděli po devíti letech nebo dokonce poprvé, ten koncert musel být naprosto dokonalý. Nadšení ale jsou i rozmazlení hudební pisálci, pro něž kapela neztratila sílu ani napočtvrté a s chutí se za nimi vypraví ještě tento týden do Rakouska na Nova Rock. Jsou totiž skupiny, které můžete vidět stokrát a nikdy se vám nepřejí. Linkin Park jsou jednou z nich.

NÁZORY
  • Telefonní banda kretenu (Hidden, 13.06.2017 09:49) Reagovat

    Jako koncert jsem si bohužel nemohl užít naplno protože všude kolem mě stála banda adolescentů užívajících si koncert za 2500 skrze telefon kterým natáčely a fotily asi 90 % vystoupeni opravdu banda pseudo fanoušků tohle ať se nedivi že jim to potom v kotli padá na zem když do nich někdo strčí....měl jsem sto chutí ten telefon vzít a hodit za sebe....co je to za módu koupit lístek za tisíce a pak tam stát jak stopořenej píčus s telefonem celou dobu...nová generace fanoušků je na presdrzku....ještě že mám dva metry....jinak jako pěkné to bylo to ano ale na koncert Slipknotu, Rammstein, Kiss nebo jiných ikon prostě po stránce show nemají za mě 7/10 ostatní kapely takový průměr co neurazí až na MGK to je pořád úplný fail festivalu

    • Re: Telefonní banda kretenu (Kostěj, 13.06.2017 10:13) Reagovat

      Hele, víš že tečky se dají používat i jednotlivě? A taky existuje o něco větší varianta, říká se jí čárka.

      • Re: Telefonní banda kretenu (Hidden, 13.06.2017 10:41) Reagovat

        No a co to má společného s hodnotou prispevku? Prostě to tak používaná dělá to více lidí tak si najdi jiný argument

    • Re: Telefonní banda kretenu (Ramesse, 13.06.2017 10:18) Reagovat

      Člověče, nevím, kde jsi stál ty, ale u mě pod pódiem mělo mobily v rukách jen pár jedinců. Jinak všichni skákali, zpívali (až ani Chester nebyl první půlku koncertu skoro slyšet) a vytvořili parádní kotel - až jsem si naopak pochvaloval, že to u nás ještě není s těmi "telefonními fanoušky" tak zlé. A když jsem se občas kouknul na promítací plochu, kde zabírali fanoušky, zdálo se mi, že paří úplně všichni. Bylo to fantastické :)

      • Re: Telefonní banda kretenu (Hidden, 13.06.2017 10:42) Reagovat

        Myslim tím celý den, hodně lidí stalo s telefony na předkapely ale i na LP jich bylo dost

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
Livin Free - Lost in the City 8/10
Video: Livin Free představují klip "Lost in the City", nová deska vyjde koncem dubna Klávesista a zpěvák Honza Holeček (mj. Flamengo Reunion Session či Energit) a jeho kapela Livin Free už brzy zveřejní druhé společné album. Deska nazvaná "From Cradle to Coffin" vyjde u labelu Supraphon na CD, LP i digitálně už... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 18:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red Polovina dubna přinesla nové album Marka Knopflera, kterého se fanoušci dočkali po šesti letech. Doplnily jej novinky Mirai, girl in red, Maggie Rogers, desku pro Red Hot natočila Meshell Ndegeocello, rockeři si užijí Týr, Bodegy, James,... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 09:30 v sekci Novinky | Nové desky
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
- Fanoušci Linkin Park se mohou těšit na další nevydanou skladbu "Friendly Fire" (22.02.2024 20:41)
- Naživo: Český fanklub je opět u vytržení. Simple Plan se vrátili do Prahy a zase je o čem mluvit (29.01.2024 22:18)
- Bývalý basák Linkin Park poslal kapelu k soudu (19.11.2023 13:59)
- Audio: Enter Shikari a AViVA spojili své síly v novince "Strangers", aby spolu nalezli svobodu (14.11.2023 12:44)
- Naživo: Enter Shikari odehráli v SaSaZu svůj nejumírněnější koncert (04.11.2023 13:42)
- Fotogalerie: Enter Shikari rozpálili SaSaZu (04.11.2023 10:03)
- Video: Simple Plan si do nové verze songu "Iconic" pozvali tiktokerku Jax (01.11.2023 13:09)
- Naživo: Na španělském Mad Cool Festivalu se první den představili Robbie, Lizzo i tanečník Lil Nas X (01.08.2023 16:46)
- Simple Plan se vrací do Prahy, přivezou s sebou Mayday Parade a State Champs (31.07.2023 19:27)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Justin Bieber Vladimír Mišík Themroc Kabát Adele Queen Sia AC/DC U2 Bono Rush Taylor Swift Beyoncé Mirai Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu