Neil Young vydá v červenci dlouho ztracené album "Hitchhiker"

29.05.2017 16:23 - Jiří V. Matýsek | foto: Reprise Records

Kanadský rockový písničkář Neil Young patří těm muzikantům - podobně jako třeba Bob Dylan - kteří rádi vymetají svoje archivy. Ve formě různě bohatě vypravených edic tak svým fanouškům dodávají výběry z alternativních verzí svých písniček nebo živých nahrávek v exkluzivním obsazení. V rámci Youngovy série "Archives" vyšlo od roku 2008 ve dvou edičních řadách ("Box Sets" a "Performances") již dvanáct titulů.

Na letošní červenec si však Young pro fanoušky nachystal opravdovou lahůdku, přičemž není jasné, zda tento titul vyjde v rámci uvedené archivní série. Po více než čtyřiceti letech totiž vyjde deska "Hitchhiker", kterou natočil již v roce 1976, ale dosud nevydal. Jedinou známou skladbou byla právě titulní "Hitchhiker", kterou najdeme na jeho sólovce "Le Noise" z roku 2010 - z ní je ostatně videoklip pod článkem.

Album bude obsahovat devět skladeb, jejichž seznam naleznete v závěru článku. "Hitchhiker" vznikl ve studiích Indigo Ranch v Malibu a celý nahrávací proces byl poznamenán značnou konzumací drog a alkoholu, což je možná nakonec jeden z důvodů, proč bylo vydání uloženo k ledu. Sám Young na nahrávací proces vzpomíná následovně: "Dean Stockwell, herec a můj dobrý kamarád, tam byl tenkrát s námi, seděl tam se mnou, jak jsem nahrával jednu skladbu za druhou, a dával si pauzu jenom na trávu, pivo nebo kolu."

Album "Hitchhiker" vyjde 14. července a jeho tracklist bude následující: Powderfinger, Hold Back The tears, Human Highway, Hitchhiker, Ride My Llama, Lookout For My Love, Lotta Love, Fontainebleau, Campaigner.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY