Vítězem soutěže 1Band2Play se v roce 2017 stali Ette Enaka

26.05.2017 09:11 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Ve finále se představili též Silver Springs a David Invalid. Vítěz vystoupí na Colours Of Ostrava a vydá s Full Moonem desku. Hledání toho nejlepšího interpreta, který se v roce 2017 ztotožnil s mottem "hudebníka, který se nebojí vyčnívat z davu", je u konce. Z bezmála šedesáti přihlášených kapel vybrala odborná porota složená z aktivních muzikantů, novinářů a hudebních profesionálů tři, kteří se představili na společném koncertě v pražském klubu FAMU. Zde byl 24. května vyhlášen i vítěz, jímž se stalo jihomoravské trio Ette Enaka.

Ette Enaka, kteří před rokem debutovali EP "Back To Square One", produkují chytlavý devadesátkový indie rock s prvky ema a postpunku, který je doslova nabitý emocemi a zároveň ležérně pokukuje po tanečním parketu, aniž by kapela na moment opustila striktně kytarový zvuk. V řadách Ette Enaka najdeme zpěváka a kytaristu Aleše, který dříve působil v De Mood, dále baskytaristu Miloše (Maniac Floor) a bubeníka Vítka (Rutka Laskier).

Vítěze teď čeká vystoupení na Full Moon Stagi na Colours Of Ostrava a následně vydání řadové nahrávky, kterou rovněž zaštítí Full Moon. Předchozími vítězi soutěže jsou Bára Zmeková, Kaplan Bros., Jested a Pandoo.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY