Matematičtí CHON servírují dokonale naivní letní song "Waterslide"

06.06.2017 11:19 - Matěj Kostruh | foto: Sumerial Records

Američané CHON vydávají 16. června novou desku s názvem "Homey" a na počin nás nyní vábí dalším videoklipem. "Waterslide" je pro těleso naprosto typická skladba a přidružený videoklip krásně doplňuje snad vše, o čem celá tato kapela vlastně je; sluníčko, Kalifornie, pohoda, skate. Co chtít víc?

CHON si prostě nespletete - jejich hudba má naprosto jedinečný zvuk a hlavně zcela nezaměnitelný vibe. Zázrační kluci jsou hotovým ztělesněním nové generace progresivní kytarové hry, jež klade důraz na technickou komplexnost a nepravidelnost rozličných rytmických vzorců. Nejinak je tomu i u "Waterslide", která obsahuje širokou škálu zajímavých kompozičních momentů, neotřelých zvratů, hudebních parádiček, triků a vychytávek. Samotný zvuk nahrávky je navíc ošetřen s opravdu labužnickým zalíbením. Čistý kytarový sound je rozpoznávacím prvkem skupiny, nemluvě o bicích, které zde dostaly jednoduše nádherou a přirozenou akustickou barvu.

Na video se pak dívá krásně. Bezstarostnost, až určitá naivita, jež na diváka z klipu tryská, je zcela odzbrojující a nechává zapomenout téměř na všechny starosti světa. Idylka dokonalé letní zábavy musí, v kombinaci s roztomilým kytarovým cvrlikáním a neméně sympatickým psím hrdinou, obměkčit snad úplně každého. Poslouchat hudbu CHON je zkrátka čistá radost, jakou bychom v porovnání měli najednou u ostatních kapel skoro až problémy najít. Větší lákadlo na nadcházející album si už nelze ani přát. Skvělé.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY