Japandroids přicházejí po pěti letech s euforickou deskou "Near To The Wild Heart Of Life"

25.05.2017 18:00 - Ondřej Kocáb | foto: facebook interpreta

Kanadští indie-rockeři Japandroids jsou po pětileté odmlce zpět s albem "Near To The Wild Heart Of Life", s nímž se přesunuli pod label Anti-. Novinka obsahuje osm skladeb hnaných hymnickými refrény, které rozezpívají i ty největší škarohlídy. Jsou to stále oni, ale v novém, svěžím balení.
7/10

Japandroids - Near To The Wild Heart Of Life

Skladby: Near To The Wild Heart Of Life, North East South West, True Love And A Free Life Of Free Will, I'm Sorry (For Not Finding You Sooner), Arc Of Bar, Midnight To Morning, No Known Drink Or Drug, In a Body Like A Grave
Vydáno: 27.1.2017
Celkový čas: 36:49
Vydavatel: Anti-

Po prvních deskách se dvojice Kanaďanů Brian King a David Prowse ponořila do naprostého ticha, ve kterém se snažila najít odpovědi na to, jaké by mělo být třetí album. Hledání trvalo poněkud déle, ale výsledek stojí rozhodně za poslech. Skupina během těch let výrazně dospěla, což je to cítit v hudbě i v textech. Ačkoliv na prvních nahrávkách viděli svůj domov jen ve Vancouveru a na druhém zase všude jinde, nyní se smířili s tím, že je to kdekoliv, kde se mají o koho opřít. To potvrzují první dva singly, titulní "Near To The Wild Heart Of Life" a "North East South West". Oba dva, kromě této evoluce v myšlení, obsahují hymnické refrény doplněné řinčícími kytarami. Dvojice je po letech také daleko romantičtější (elektronická balada "I'm Sorry (For Not Finding You Sooner")) i zranitelnější ("No Know Drink Or Drug") než v minulosti. Většina refrénů také naprosto vyzývá k hlasitému zpěvu, ať už jsou to první dvě skladby, přímočará "Midnight To Morning" nebo závěrečná hymna "In A Body Like A Grave". Není to žádný převrat, Japandroids pouze mají na svět nový úhel pohledu. Vidí jej o něco jasnější, přesto ten plamen z prvních dvou alb v sobě nechávají hořet nadále. A přesvědčit se o tom můžeme naživo 21. srpna, kdy se představí v pražském Futurum Music Baru.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY