Muse jsou v "Dig Down"po dlouhé době zase cool

19.05.2017 08:57 - David Král | foto: facebook interpreta

Moderní rockoví velikáni na nás vypouštějí zbrusu nový materiál v podobě videoklipu k singlu "Dig Down." A vypadá to, že by s Muse po letech mohla být zase legrace.

Nalijme si čistého vína, dvojice posledních těžkopádných alb "2nd Law" a "Drones" nesahala předchozím počinům ostrovního tria ani po kotníky. Ta tam byla originalita "Origin of Symmetry" či vymazlený popový sound "Black Holes and Revelations". Kapela se začala až příliš utápět v armádní tematice a vlastním velikášství, až z toho chlapci zapomněli psát dobré písničky. Ale kdo ví, třeba bylo nad Mattem Bellamym a jeho kumpány předčasné lámat hůl. "Dig Down" dává naději, že Muse ještě tak úplně nezapomněli, jak být cool a trendy.

Hudebně se sice nejedná o žádný zázrak, ale poslouchá se to příjemně. Píseň od začátku stojí na jednoduché synťákové lince, rozhodně ne nepodobné té z jiného hitu kapely, vy víte jakého. Jelikož však mají obě písně zcela odlišnou náladu, nemá člověk pocit, že poslouchá pouhou kopii něčeho, co už mu skupina nabídla dříve.

V druhé části aktuálního singlu se dostaví také Bellamyho kytara, která dodá tu správnou pompéznost, a na úplný závěr nemůže chybět ani sborové "óoo ooo." Prostě klasika. Rozhodně nic složitého ani převratného, právě naopak. Na první dobrou, chytlavé a efektní. Uvidíme, jestli po opakovaných posleších nepoleze krkem.

Co se videa týče, sledujeme v něm neohroženou hrdinku, která i přes zranění pokosí desítky nepřátel. A samozřejmě u toho vypadá velice stylově. Nechybí ani frontman s úlisným úředničkovským lookem, promlouvající skrze televizní obrazovky. Klipy zkrátka Muse vždycky točit uměli a ani ten nejnovější není výjimkou.

V tuto chvíli není jasné, zda se jedná o pilotní singl nové desky, nebo o pouhou jednohubku ve stylu prostě jsme natočili písničku, tak tady ji máte. Pokud ano, je to jednohubka docela chutná.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY