Co nového je v číslech a tématech největší tuzemské hudební databáze XPlaylist, která si pod logo píše fanouškovská?

19.05.2017 10:45 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Hlavním a trvalým tématem první poloviny roku je a bude na XPlaylistu Festivalová mapa, v níž naleznete větší i menší podniky nejen v rámci České republiky. V tuto chvíli obsahuje festivalový servis více než 170 festivalů u nás i po celé Evropě s denně aktualizovanými náležitostmi letošních ročníků, zejména lineupy. Festivalový úhrn se neomezuje na profláknuté podniky typu Brutal Assault nebo Colours Of Ostrava, ale zaměřuje se i na lokální kulturní přehlídky. A pozor - i tento oddíl je otevřený fanouškům a promotérům, kteří si můžou své akce přidávat sami.

V posledním XPlaymixu jsme vyzpovídali a o podcast požádali Gruza. Impulzem ke vzniku jeho podcastu bylo vydání EP "Labyrint", kterým před pár dny debutovala pražská formace Podpultura, kterou tvoří Gruzo s dvojicí ACiD Prince a JPQ. Hudební stránka je dílem všech tří, texty mají na svědomí poslední dva jmenovaní. V podcastu čeká výživná jízda soundcloudovým hiphopovým podzemím plným divných beatů, ironických textů a zhusta nepřiznaných samplů (Coldplay nebo The Cinematic Orchestra anyone?).

Servisní část XPlaylistu pak zastupuje každotýdenní "Komentovaný průvodce" po právě vycházejících deskách.

Co vyplývá z názorů aktivních fanoušků pohybujících se na XPlaylistu na jaře? Nejhodnocenějším albem je "Spirit" od klasiků Depeche Mode, albem nejhorším je zas "Tady To Někde Je" od Vypsané Fixy spolu s "Humanz" od Gorillaz, naopak nejlepší deskou byla fanoušky zvolena "Gods Of Violence" od trashmetalových Kreator, která se ale o zlato dělí ještě s Run The Jewels a Crystal Fairy. Z domácích alb se do první desítky propracovali pouze Esazlesa se svou "Společností Psů".

Na XPlaylistu najdete nyní na 57 500 alb, 12 200 kapel a 3 000 recenzí. Uživatelů je více než 12 400 a přidat se můžete i vy, pokud již nehodnotíte a nekomentujete pod heslem "Fanoušci sobě!".


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY