"Despacito" je v Americe první, Justin Bieber tak znovu slaví, týden po triumfu "I'm The One"

16.05.2017 20:41 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Neuvěřitelné! Po více než dvou dekádách je na špici americké hitparády španělsky zpívaná skladba: "Despacito" dua Luis Fonsi & Daddy Yankee, zejména tedy díky remixu s Justinem Bieberem. Ten tak nahradil sám sebe, když minule uspěl s "I'm The One". Albům dominovali rapper Logic a country zpěvák Chris Stapleton.
Luis Fonsi & Daddy Yankee feat. Justin Bieber - Despacito Remix
© facebook interpreta
SINGLY - Čtvrtý týden, čtvrtý různý nový vítěz. To jsme tu neměli 27 let! A aby tento týden byl ještě více historický, tak vítězství "Despacito" znamená, že Justin Bieber je prvním interpretem v historii, který po zlatě další týden vyhrál s jiným novým hitem. A 29 let jsme tu neměli situaci, že autoři osmi #1 hitů za sebou byli samí muži.

Justin hostuje portorikánskému duu Luis Fonsi a Daddy Yankee a díky tomu se poprvé od "Macareny" z roku 1996 na čelo dostala převážně španělsky zpívaná skladba. Zajímavé je, že oba singly, které dělí dvě dekády, uspěly až díky remixu. "Despacito" dosáhlo 54,3 milionů streamů, 104 tisíc přehrání a 57 milionů rádiových impresí.

DJ Khaled s "I'm The One" po debutovém týdnu spadl na bronz, stříbro si ponechal Bruno Mars. Ed Sheeran a Kendrick Lamar si místa prohodili. První pětka je tak složená ze samých vítězů Hot 100.

Dop Top 10 se ještě vlezli Future, The Chainsmokers, Lil Uzi Vert, Zedd & Alessia Cara a KYLE. Tentokrát jsou tedy mimo pro změnu Kygo & Selena Gomez.

Novinkou týdne je výborné "Malibu" Miley Cyrus. To bylo vydáno ve čtvrtek a na 64. místě tak odstartovalo díky výkonu v jediném dni. Song bohužel není vyloženě virální, ale Top 10 bude jistotou.

    Top 10 - singly:
  1. Luis Fonsi & Daddy Yankee feat. Justin Bieber - Despacito
  2. Bruno Mars - That's What I Like
  3. DJ Khaled + Justin Bieber, Quavo, Chance The Rapper & Lil Wayne - I'm The One
  4. Ed Sheeran - Shape Of You
  5. Kendrick Lamar - HUMBLE.
  6. Future - Mask Off
  7. The Chainsmokers feat. Coldplay - Something Just Like This
  8. ▲ Lil Uzi Vert - XO TOUR Llif3
  9. Zedd & Alessia Cara - Stay
  10. ▼ KYLE feat. Lil Yachty - iSpy

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD HOT 100


Logic - Everybody
© facebook interpreta
DESKY - Eminem už dávno není jediný bílý rapper, kterému se v USA daří. Jsou tady MGK, Yelawolf, Mac Miller, Macklemore... nebo Logic.

Po dvou řadovkách se zlatou certifikací vydal sedmadvacetiletý talent novinku "Everybody" a napotřetí z toho dokonce bylo i zlaté umístění. Navíc, 247 tisíc jednotek je naprosto parádní číslo, přičemž jen padesát tisíc připadlo na přepočtené streamy a downloady skladeb.

Konkurenci měl přitom velmi obstojnou, country hvězda posledních let Chris Stapleton ale nakonec s 219 tisíci jednotkami "From A Room: Volume 1" nestačila, přestože v čistém prodeji zpěvák zvítězil o pět tisíc. Vzhledem k tomu, že příští týden na jedničce asi odstartuje Harry Styles, nevyjde mu ani zlato v druhém týdnu - nestačí totiž ani spoléhat, že by ztratil méně než rapper.

Kendrick Lamar po třech vítězných týdnech spadl na bronz. Na čtyřku se vytáhl soundtrack ze "Strážců Galaxie 2", v týdnu americké kinopremiéry. Drake a Ed Sheeran ztratili po jednom místě.

Třetí a poslední novinka v první desítce patří opět nečernému hiphoperovi (můžu to vůbec říct?), Russovi. "There's Really A Wolf " na sedmičce je jeho prvotinou.

A víte, kdo neodstartoval v první desítce? Nová kompilace "Now That's What I Call Music!". Pokud se to nepodaří v příštích týdnech, bude díl číslo 62 první, který se tam nedostal.

    Top 10 - alba:
  1.  N Logic - ΞVERYBODY (247 tisíc jednotek)
  2.  N Chris Stapleton - From A Room: Volume 1 (219)
  3. Kendrick Lamar - DAMN. (134, -22 %)
  4. ▲ Různí - Guardians Of The Galaxy, Vol. 2: Awesome Mix Vol. 2 (87, +120 %)
  5. Drake - More Life (62, -10 %)
  6. Ed Sheeran - ÷ (50, +1 %)
  7.  N Russ - There's Really A Wolf (49)
  8. Bruno Mars - 24K Magic (42, +1 %)
  9. Gorillaz - Humanz (40, -71 %)
  10. ▼ Různí - EPIC AF (Yellow/Pink) (37, -23 %)

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD 200 + TOP ALBUM SALES


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY