Sestřelák! láká na Vasilův Rubáš, Terne Čhave či Circus Problem

16.05.2017 18:15 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Jedinečný trojkoncert se chystá na čtvrtek 25. května na Střeleckém ostrově. Na jednom pódiu se během jednoho večera sejdou kapely Vasilův Rubáš, Circus Problem a Terne Čhave. Muzika, která vás nenechá v klidu a jednoduše vás sestřelí. Přijďte na Sestřelák!

Skupina Vasilův Rubáš se poprvé do povědomí dostala vítězstvím na Mezinárodní Portě v Ústí nad Labem v roce 2012. Přes své původní žánrové stigma dokáže kapela díky své stylové originalitě zaujmout i punkového, či dokonce jazzového diváka. Vasilův Rubáš tvoří Filip Vasilděda Novák, který ve studiu kromě zpěvu obsloužil akustickou a elektrickou kytaru, pražcovou a bezpražcovou baskytaru, akordeon, klávesy a melodiku, a Petr Ruby Rubáš, který taktéž kromě zpěvu natočil djembe, činely, další bicí nástroje včetně plné tašky perkusí a v neposlední řadě opravdovou příčnou flétnu a svoji ikonickou skoro opravdovou ústní trumpetu. Vasilův Rubáš vydal na konci roku 2012 své debutové album "Konec světa" (100PROmotion), koncem roku 2016 vyšlo druhé album kapely "Nebyl ale" (100PROmotion).

Mezi stálice české scény už nějakou dobu patří kapela Circus Problem (na snímku), která funguje od roku 2012. Od letošního roku došlo k obměně některých členů. Skupina jede dál se stejnou energií a primárně charismatem, na který jsou fanoušci zvyklí. Kluci se pouští do nové práce a připravují nové a ještě lepší songy. O všem se můžete přesvědčit přímo na Střeleckém ostrově. "Už nějakou dobu je ticho po pěšině, a to proto, že jsme zavření ve studiu a nahráváme nové věci. Neradi bychom se posluchačům omrzeli a přinášeli stále tu stejnou show. Je třeba dát najevo, že jedeme dál. Že tu starý známý Circus Problem - tentokrát v novém hávu - pořád je," říká zpěvák kapely Jirka Čevela. "Těšíme se, že si můžeme zahrát se skvělými kluky z kapely Vasilův Rubáš či Terne Čhave, bude to bomba," dodává.

Kapela Terne Čhave představuje na české i evropské hudební scéně zcela jedinečný fenomén. Jako jedna z mála romských kapel se totiž již od počátků, které sahají do osmdesátých let, drží svých romských kořenů, nespokojí se však s nekonečnými variacemi na klasický romský folklór, ale vydává se na svébytnou cestu do různých hudebních oblastí. Jejich vývoj tak směřuje od folku přes world music až po styl, který si příznačně nazvali Rom'n'Roll. Tento přístup jim v roce 2009 přinesl ocenění Anděl za desku "More, love!"

Kdo máte rádi rytmy disco-balkan, alko-punk-reggae-folk-akusticko-crossover či tzv. Rom'n'Roll, tak si vystoupení 25. května na Střeláku těchto energických formací rozhodně nemůžete nechat ujít. Veškeré informace jsou k mání na www.letnak.cz.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY