Martin Harich představuje svou "Marilyn Monroe" - pilotní singl chystaného alba

15.05.2017 16:34 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Martin Harich vydá na podzim zbrusu nové album a již nyní z něj představuje pilotní singl s názvem "Marilyn Monroe". Skladba s příjemně rytmickým refrénem a vkusnou melodií je ve slokách možná odzpívaná malinko ležérněji, než by bylo vhodné, celkový dojem však tento stále ještě dost mladý interpret nechává určitě pozitivní.

Martin Harich - Marilyn Monroe
© facebook interpreta
Dnes lidé hodně cestují, mají spoustu možností, zážitků, paradoxně to ale také může znamenat, že se delší dobu nevidí, což obzvlášť pro zamilované páry může být hodně těžké. "Píseň nesla původně pracovní název 'Aby si sa nebála'. Ten vystihuje mnohem víc námět písně, ale 'Marilyn Monroe' si posluchači snáze zapamatují," komentuje Martin. "Moje písně vznikají často spontánně, na základě momentálního rozpoložení. Do hudby dávám vždycky kus sebe a právě tak je tomu i u Marilyn. Věřím, že to moji posluchači vycítí."

Martin Harich píseň kompletně složil sám a chce jí naznačit, jak bude vypadat nástupce EP "Pátram". Část partů byla dokonce nahrána v karavanu na pláži u Baltského moře, kam byl po jednom mrazivém buskingu Harich pozván jedním z kolemjdoucích na večeři s rodinou. K přespání mu dotyčný dal k dispozici karavan přímo na pláži s výhledem na zátoku Baltského moře. "Miluju busking, je součástí mé duševní hygieny ve chvílích, kdy si potřebuju odpočinout. Rád poznávám touhle formou nová místa i lidi. Cestování a absolutně neformální hraní lidem, kteří netuší, kdo je Martin Harich, pro mě pokaždé funguje jako dobití baterií. Atmosféra toho konkrétního večera na břehu moře pro mě byla výjimečná. Na cestách mám ve své dodávce vždycky mobilní nahrávací studio a v karavanu vznikl refrén, kterému se pro mě osobně nevyrovná žádná studiová nahrávka. Dva měsíce jsem hledal správný výraz a tam to prostě přišlo," dodává Martin.

Finální mix a mastering obstaral producent a kytarista Ewy Farné Lukáš Chromek. Cover singlu si vzala na starost Abbie Puskailer. Někteří si možná vzpomenou na jejího manžela Thomase, který byl finalistou první Československé SuperStar a měl naprosto nezapomenutelný úsměv. "S Martinem jsme našli společnou notu a domluvili se na tom, že ke každé písni nového alba vznikne můj originální obraz. Dlouho jsem přemýšlela nad podobným propojením výtvarného umění a hudby. Z Martina cítím nadšení a srdce, což je přesně to, co dávám do svých ilustrací," říká Abbie.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY