Roger Waters představil živě novinku "Deja Vu"

12.05.2017 19:12 - Tomáš Rozkovec | foto: facebook interpreta

Roger Waters, bývalý člen Pink Floyd, po nedávném vypuštění skladby "Smell The Roses" z připravovaného alba s názvem "Is This The Life We Really Want?" uvádí do oběhu další ochutnávku, a to i v živé podobě. Tu představil v pořadu "The Late Show" Stephena Colberta.

Jestliže předchozí píseň zněla v duchu sedmdesátých let, jako by byla psána pro album "Animals", novinka s názvem "Deja Vu" už jasně odkazuje na novější a obvyklejší autorovu tvář, jež je známa z "The Wall", "The Final Cut" či "Amused to Death". Přináší obvyklou watersovskou baladu, hranou na španělku, doprovozenou klavírem a smyčcovým orchestrem. To vše je podkresleno známými zvukovými efekty, jako je tikot hodin, tlukot srdce či výbuchy bomb. Nejbizarnější na této nahrávce je však motiv převzatý ze skladby "Mother“, což velmi dobře a výstižně, pokud to nebyl přímo záměr, koresponduje s pojmenováním skladby.

Obě dosud vypuštěné kompozice se od sebe poměrně stylově vzdalují, a tak na konečný verdikt, jaké skutečně nové album je, si budeme muset počkat do 2. června, kdy deska vyjde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY