Mike Patton a Dave Lombardo znovu spolu. Tentokrát ve skladbě "Grave Slave" projektu Dead Cross

07.05.2017 13:59 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Historie projektu Dead Cross sahá do roku 2015, kdy spojil síly legendární bubeník Dave Lombardo (ex-Slayer, Suicidal Tendencies) se členy americké rockové party Retox: kytaristou Mikem Crainem a basákem Justinem Pearsonem. Původně také s Gabem Serbianem (The Locust, Cattle Decapitation), který si měl stoupnout za mikrofon. Ten však kapelu po roce opustil, aby přenechal místo pro hvězdného Mikea Pattona z Faith No More.

Ten se s Lombardem kdysi setkal již v oceňovaném projektu Fantomas a společně tak nyní navázali na dlouholeté přátelství, které je pojí. Ambiciózní projekt Dead Cross konečně dostal jasné obrysy a členové kapely začali připravovat materiál pro eponymní debut, který by měl vyjít 4. srpna u vydavatelství Ipecac Recordings, které patří právě Pattonovi.

Skladba "Grave Slave" je první oficiální ukázkou z desky a svým značně šíleným groovem s prvky noise, hardcoru, punku a metalu připomíná právě tvorbu Fantomas. Mike Patton za mikrofonem řádí, jak je u něj zvykem, a jeho vokální kreace znovu budí údiv. Rozhodně to není nic pro slabší povahy.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY