Limetal ukazuje v klipu "Stará garda" ohně, cellistky i dudáka a láká na turné

07.05.2017 08:57 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Limetal se už v únoru prezentoval velmi povedeným eponymním albem. To pokřtil za účasti mnoha zajímavých hostů v pražském Lucerna Music Baru a nyní prostřednictvím klipu k písni "Stará garda" ukazuje, jak to tam vlastně celé probíhalo. Kameru a režii si vzal na starost Tomáš Bláha a možná je trochu škoda, že nenatočil pouze píseň, ke které je klip určen, na několik kamer a z ní nesestříhal klasický koncertní klip. Takhle je až příliš často vidět, že zpěvák Fany Michalík neotevírá ústa tam, kde má, bubeník Lukáš Pavlík se míjí s rytmem úderů, a to jinak skvělou píseň trochu degraduje.

"Dělal jsem pro Limetal už první klip a od té doby se z nás stali přátelé a moc jim fandím. Takže když mě oslovili, jestli bych jim neudělal video ze křtu, moc rád jsem na to kývnul. Překvapilo mě, že ačkoliv jim není dvacet, energie z pódia stříkala až na protější ulici," popisuje režisér Tomáš Bláha a přidává historku z natáčení. "Vybavuju si, jak na mě během točení nějaká fanynka gestikulovala, ať uhnu. Já si říkal, vždyť jsem tady, abych jim udělal dobrý video, tak bude muset holka vydržet, když chvíli neuvidí. V tom začaly šlehat ohně a mně došlo, že se mě jen snažila uchránit, takže ještě jednou jí děkuji."

Nové video má zároveň za úkol navnadit fanoušky kapely na chystané první turné formace, které odstartuje 20. října na domácí půdě v Hranickém divadle Stará Střelnice. Vstupenky budou v nejbližších dnech v obvyklých předprodejní síti.

Rozpis turné je následující:

20.10. Hranice
21.10. Zlín
27.10. Liberec
28.10. Kolín
3.11. Havlíčkův Brod
4.11. Vysoké Mýto
10.11. Litvínov
11.11. Ústí nad Orlicí
16.11. Drnovice
17.11. Opava
18.11. Pardubice
25.11. Ostrava
1.12. Hodonín
2.12. Brno
8.12. Teplice
9.12. Chomutov
15.12. Domažlice



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY