Gorillaz zahrají v Česku, v listopadu rozbouří O2 arenu

02.05.2017 16:00 - Ondřej Kocáb | foto: facebook interpreta

Velký comeback letos připravili Damon Albarn s Jamiem Hewlettem, kteří se vrátili k projektu Gorillaz. A vrátili se s ním ve velkém stylu. Kromě toho, že formace vydává páté studiové album, připravuje i světové turné. Celý projekt se navíc v rámci něj poprvé objeví i v České republice. Stane se tak letos na podzim, v úterý 14. listopadu, kdy se animované postavičky předvedou v pražské O2 areně.

Turné startuje 1. listopadu v Lucembursku, přičemž šňůra po Evropě čítá celkem jednadvacet zastávek se závěrem v domovské Británii. Pro Gorillaz půjde o čtvrté turné, tím zatím největším bylo "Escape To The Plastic Beach Tour" v roce 2010. Součástí kapely jsou momentálně 2D, Murdoc, Russel a Noodle. Co se týče živé kapely, kromě Albarna s Hewlettem ukazuje dalších šest členů. Vstupenky na koncert jdou do prodeje 5. května v 10 hodin.

Novinka "Humanz" vyšla v pátek 28. dubna. Standardní verze obsahuje čtrnáct skladeb, na deluxe edici jich najdete dalších pět. Album opět nabízí nespočet hostů, mezi kterými nechybí Rag ’n’ Bone Man, De La Soul, Benjamin Clementine nebo Noel Gallagher.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY