Metallica pomohla svému revivalu s náhradou ukradených nástrojů

03.05.2017 10:43 - Milan Menčík | foto: Metallica.com

Metallica ukázala zase jednou dobré srdce. Revivalová kapela Blistered Earth, která hraje právě skladby metalové legendy, totiž dle webu Pitchfork.com přišla o své nástroje kvůli krádeži během vystoupení v americkém Portlandu. Metallica jim dle svého mluvčího pomohla nástrojovou výbavu obnovit.

Kapela, která vznikla v roce 2009, pověsila na sociální sítě seznam všech ukradených věcí a Metallica si tohoto příspěvku všimla. "James Hetfield a zbytek kapely Metallica nám nahradili naši výbavu, děkujeme, kluci," reagovali Blistered Earth. "Je skvělé, že to udělali. Je poměrně dobře zdokumentováno, že jejich vybavení bylo také v minulosti ukradeno a oni tehdy neměli peníze na to, aby si koupili nové. Mají tedy vlastní zkušenost s tím, jak to může být hrozné," dodal Shawn Murphy, bubeník revivalové skupiny z washingtonského Spokane, během rozhovoru pro portál MIRP.

Metallica loni vydala rozporuplně přijatou desku "Hardwired...To Self Destruct". Během světového turné k albu hodlá příští rok na jaře vystoupit i ve vyprodané pražské O2 areně.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY