Ozzy Osbourne na nadcházejícím turné obnoví spolupráci se Zakkem Wyldem

01.05.2017 16:51 - Ondřej Kocáb | foto: Sony Music

Po dlouhých deseti letech se spolu na jednom pódiu opět setká dvojice Ozzy Osbourne a Zakk Wylde. Dvě metalové legendy spolu odehrají americké turné, které proběhne během letošního léta a části podzimu. Zakk Wylde tak opět bude čarovat se svojí kytarou a na této pozici tak vystřídá Guse G, který hrál v Ozzyho kapele od roku 2009.

Ozzy a Zakk se poprvé spojili již před více než třiceti lety. Tehdy, na konci osmdesátých let, Wylde nahradil tragicky zesnulého Randyho Rhoadse. Během společné spolupráce vzniklo pět studiových alb. Naposledy se ve studiu objevili v roce 2007 při natáčení desáté desky "Black Rain". Zbytek kapely doplní basák Rob "Blasko" Nicholson, bubeník Tommy Clufetos a klávesista Adam Wakeman. Ozzy k návratu dodal: "Jsem velice šťastný, že vyjedeme zpátky na cesty se Zakkem, Blaskem, Tommym a Adamem. Být na turné je přesně to, co dělám, kam patřím.

Proslýchá se také o práci na nových skladbách a přípravách dvanáctého studiového alba tohoto metalového ďábla, které by mohlo vyjít v příštím roce. Prozatím poslední deska "Scream" vyšla v roce 2010 a přinesla docela pozitivní reakce. Poslední turné Ozzy odjel v roce 2012, kdy zavítal i do Prahy. V posledních letech se pak věnoval výhradně reunionu Black Sabbath, který dopsal svoji poslední kapitolu během letošního roku na koncertě v domácím Birminghamu 4. února.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY