Norma Jean Martine debutuje skvělou deskou "Only In My Mind"

04.05.2017 09:50 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Norma Jean Martine má ve svých čtyřiadvaceti letech za sebou přesídlení z USA do Británie a psaní skladeb třeba pro Ronana Keatinga či Lenu. Letos se ale po několika letech příprav dočkala svého sólového debutu "Only In My Mind". A ten je krásnou ukázkou pop-rockového písničkářství.
8/10

Norma Jean Martine - Only In My Mind

Skladby: Sons and Daughters, I Want You To Want Me, No Gold, I Will Never Love Again, Only In My Mind, Animals, Still In Love With You, No More Alone, Hang My Hat, Angels On My Shoulders, Butterfly's Dream, I'm Still Here
Vydáno: 20.1.2017
Celkový čas: 45:05
Vydavatel: Universal

Jestli něco albu "Only In My Mind" vévodí, je to bezpochyby podmanivý hlas, kterým Norma Jean Martine vládne. Místy může připomenout Adele, jindy Joss Stone či Amy Winehouse, ale hlavně - i když jí je jen něco málo přes dvacet - dokáže jím posluchače vtáhnout do svého světa, naplno ho pohltit a nepustit. Ačkoli její zpěv naplno vynikne v pomalejších kouscích jako "Hang My Hat" či "I Will Never Love Again", dokáže se do toho také pořádně opřít jako v úderném singlu "Animals". Její všeobjímající projev mírně zastírá i skutečnost, že skladatelsky velmi silná kolekce se zvukově zasekla v době ženského kytarového písničkářství a o cokoli jen trochu moderního byste na desce nezakopli ani omylem. Ale možná právě tento klasický zvuk její skladby potřebují. Vždyť proč vymýšlet něco dalšího, když máte skvělou zpěvačku a silné písničky - experimenty by možná tuhle silnou kolekci rozbily. A ke kompletním obrazu patří i občas mírně klišovité texty, které se samozřejmě točí převážně okolo lásky a vztahů. Ale to je jen hledání chyb, jako celek je totiž její debutová deska prostě a jednoduše krásná.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY