Kdo se letos utká o REC.stage? Představujeme vám druhé trio nominovaných

01.05.2017 18:30 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

I letos se mohli tuzemští interpreti přihlásit k REC.yklaci, pokusit se zaujmout porotu a vyhrát koncerty na předních českých festivalech. Z devíti nejzajímavějších nyní máte možnost vybrat tři, kteří stráví léto na pódiích. Podívejme se na všechny postupující trochu blíže. Pokračujeme s Ptakustik, The Firearms a De ImperfAction.
Soutěž o účinkování na REC.stage Čistého festivalu jsme vám již představili. A abyste měli volbu během hlasování snadnější, představíme vám postupně všech devět interpretů, kteří se dostali do úzkého výběru poroty. Připomeňme, že vítězové soutěže si zahrají na REC.stage předních českých festivalů Colours Of Ostrava, Rock for People, Benátská, Sázavafest a Sweetsen fest a navážou tak na loňské vítěze Pekaře, Thoma Artwaye a Cocaine Party. I letos je portfolio užší nominace plné talentovaných, zajímavých jmen, a proto vám nyní v druhém dílu krátké série představujeme rožnovský projekt Ptakustik, rockové trio The Firearms ze Slavkova u Brna a v Praze usazenou neo-funkovovou partu De ImperfAction.

Ptakustik

Identity Card

Věk: 4 roky
Místo narození: Rožnov pod Radhoštěm
Styl: folk, punk
Diskografie: žádná

Pod pseudonymem Ptakustik se skrývá bývalý vokalista a frontman punkové formace Punkhart Tomáš Ptáček, který po ukončení punkové kariéry, následované několikaletou tvůrčí pauzou, založil v roce 2013 akustický folkový projekt. Vyzbrojen pouze akustickou kytarou a looperem dokonal žánrovou obrodu a punkové minulosti dal nadobro vale. Ale ač se nyní věnuje folku, nechybí mu punková energie, kterou si přenesl ze své bývalé skupiny. V současnosti navíc na pódiích využívá plnohodnotnou kapelu, která jeho písním dodává patřičný říz. Po několika vydaných singlech také připravuje dlouhohrající debut pod producentskou taktovkou Ondřeje Černého. K největším dosavadním úspěchům v roli sólového umělce patří i druhé místo v klubové soutěži kapel Radegast Líheň.

The Firearms

Identity Card

Věk: 4 roky
Místo narození: Slavkov u Brna
Styl: rock
Diskografie: žádná

Parta tří hudebníků ze Slavkova u Brna Tomáš (zpěv, kytara), Ondra (baskytara) a Honza (bicí) v roce 2013 založila skupinu vystupující pod názvem The Firearms. Společně vydali několik singlů , přičemž hned ten první "Of Our Secrets" se udržel v hitparádě Startér Rádia Wave po maximální dobu sedmi týdnů a dostal se až do finále soutěže. Ve zvuku The Firearms je cítit silný vliv ostrovní scény v čele s Arctic Monkeys. Sám zpěvák Tomáš Půček má na tuzemské poměry velmi dobrou angličtinu, kterou ve svých textech výhradně využívá. A jak sám dodává: "Texty jsou pro mě středobod písničky. Jsou pro mě podstatnější než hudba. Problém přináší písnička, která říká něco, co už mě nezajímá. Pak už to nemůžu hrát." Žádné schovávání prázdných slov za cizí jazyk v hudbě slavkovské party tedy rozhodně nehledejme.

De ImperfAction

Identity Card

Věk: 4 roky
Místo narození: Praha
Styl: neo-funk
Diskografie: žádná

Členové v Praze usazených De ImperfAction pocházejí ze čtyř kontinentů a rozhodli se prorazit nejen originálním neo-funkem s prvky rapu a rocku, ale i sociálně kritickými texty, kterými se pokouší bojovat proti nespravedlnosti a upozorňovat na rostoucí nedostatek soukromí na planetě, na obrovské množství násilí a vražd i na opuštěnost moderního člověka, který se cítí odpojený sám od sebe a vyvržený ze společnosti. Výrazným prvkem formace je portugalská zpěvačka Claudia da Veiga, kterou doprovází kytarista Seungku Baek z Jižní Korei, basák Nicolas Wind z USA a a turecký bubeník Emre Ercan. Každý do tvorby De ImperfAction přinesl něco z vlastních hudebních kořenů, a i proto je jejich styl velmi těžko uchopitelný. Žánrové škatulky jsou pro ně rozhodně malé a o to více umí zaujmou energií, pozitivním feelingem a přirozenou muzikálností.

Nezapomeňte, že i pro tyto tři kapely můžete až do poledne 7. května hlasovat na webu Čistého festivalu, dostat je tak na REC.stage pěti festivalů a vy u toho můžete navíc vyhrát spoustu vstupenek!


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY