Fall Out Boy se vrací s novým elektro singlem a znepokojujícím klipem "Young And Menace"

30.04.2017 13:59 - Aneta Králová | foto: facebook interpreta

Američtí milovníci pop-punku Fall Out Boy se opět hlásí o slovo. Připravovaná sedmá deska s názvem "M A N I A" vyjde 15. září. Zda bude pro kapelu znamenat sedmička šťastné číslo, může napovědět zbrusu nový singl "Young And Menace", který doprovází i videoklip.

Fall Out Boy novou písní dávají jasný vzkaz svým fanouškům, že na punk a rock’n’roll můžou nejspíš zapomenout. Nový singl se od tvorby na poslední kolekci "American Beauty/American Psycho" znatelně liší. V "Young And Menace" do nás skupina pumpuje dávku EDM a elektro soundu obecně. Takže po albu "Save Rock and Roll", na kterém se hudebníci ukázali v jiném světle, než jak jsme je znali, se s "M A N I A" patrně pokusí ještě o něco více nečekaného.

Podle basáka Petea Wentze má text nové skladby poslat světu vzkaz: "Text písně mi připomíná dobu, kdy jsem vyrůstal na předměstí Chicaga. Nikam jsem nezapadal a cítil se jako outsider. Pak jsem ale našel punk-rock a konečně jsem někam zapadl. Zapadl jsem do skupiny lidí, kteří nikam nepatřili."

Slova populárního člena FOB vystihují celý nádech nahrávky. Na dřeň vyždímaný elektro sound v refrénu navozuje atmosféru jakéhosi ztracení, tápání. Zmíněnou atmosféru podpírá i videoklip, který zanechává lehce zneklidňující dojem. Hlavní hrdinka v něm utíká a snaží se patrně najít sama sebe, v čemž se odráží Wentzovo vysvětlení hlavní myšlenky "Young And Menace". Docela nepříjemný pocit vyvolávají také podivná monstra, která vypadají jako dost zvláštní lamy a pronásledují dětskou herečku.

Každopádně píseň a klip společně jako celek fungují dobře. Pro skalní fanoušky není snadné přijmout další velkou hudební změnu, kterou formace v této době prochází. Těžko říci, zda se FOB snaží zapadnout do kolotoče elektro či třeba jednou taneční muziky, ale "Young And Menace" nepůsobí jako prvoplánová hitovka, spíše jen prezentuje posun kapely do jiné polohy. Sami muzikanti tajemně avizují, že fanoušky přenesou do úplně jiného světa, kde se odehrává mysteriózní příběh. "Young And Menace" je jeho první částí.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY