Xindl X "Mýval" po celé republice holek jako máku

29.04.2017 16:54 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Xindl X má momentálně za sebou velmi úspěšnou šňůru "Nový songy s kapelou & Starý fláky s kytarou", která byla vyjma jednoho vystoupení komplet vyprodaná, a navrch nominaci na cenu Anděl v kategorii Zpěvák roku. Na ni kandiduje díky povedené desce "Kvadratura záchranného kruhu". Z ní vypustil už dva singly "Na vodě" a "Popelka" a i třetího "Mývala" doplňuje animovaný klip výtvarníka Ondřeje Pfeiffera.

"K 'Mývalovi' mám hodně srdeční vztah. Tenhle text jsem na koncertě hrál už před osmi lety na melodii americké lidové písně se stejným tématem. Během let se pak nashromáždilo hodně slok o hodně městech, a pak mne jednoho dne napadla i úplně nová melodie. Je to písnička, co mě na koncertech udržuje ve střehu, protože se pokaždé snažím město, kde zrovna hrajeme, do ní zakomponovat. A občas se stává, že si to zapomenu připravit dopředu a rým začínám vymýšlet až během toho, co už 'Mývala' hrajeme. Takže bylo jasné, že z písně musí být singl, aby nám v repertoáru vydržela co nejdéle a já byl tím pádem neustále ve střehu," vysvětluje zpěvák.

Možná už ale těch animovaných klipů Xindla X bylo dost a chtělo by to zkusit něco jiného, na druhou stranu zpěvák je v tomhle specifický, a proč by měl dělat vše jako ostatní. Navíc když animované pojetí aktuálního klipu je comicsového ražení. I když skladba samotná tak netrhá za srdce jako "Popelka", je zase rozverná a typicky xindlovská. "Gréta" z aktuální desky je však určitě o dost lepší, snad bude brzy singl i z ní.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY