Mark Lanegan připomíná novou desku temným videoklipem "Beehive"

22.04.2017 12:57 - Jiří V. Matýsek | foto: facebook interpreta

Mark Lanegan, Milovník temnoty s hlubokým, drsným hlasem, vydá na konci dubna svou desátou sólovou desku. Nástupce tři roky starého alba "Phantom Radio" ponese název "Gargoyle" a Lanegan z něj uvolnil první regulérní videoklip.

Skladba "Beehive" je písní rozpoznatelně laneganovskou. Dominuje jí zpěvákův výrazný vokál, který střídá temnější polohy s melodickými - na Lanegana možná až překvapivě klenutými a prosvětlenými - pasážemi. V hudbě se spojuje dusavý, až mírně taneční rytmus s repetitivní kytarou. Atmosféru zahušťují elektronické ruchy.

Klip sám je patřičně temný. Sledujeme v něm dvojici, dívku a chlapce, kteří žijí v děsivém světě a skrývají se před nepojmenovaným nebezpečím. Přese všechno se však ještě jednou vydají do ulic a jejich chvíle mezi lidmi jsou plné radosti a štěstí, které končí před východem slunce na mořské pláži. Ale i to vycházející slunce je temné. Video zůstává otevřené, konkrétních odpovědí - kdo, co, jak? - se nedočkáme. Klip vznikl v režii dvojice Zhang + Knight.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY