Rat Boy si v "Revolution" stěžuje na brexit. Je to ale pořádně hitový nářek

21.04.2017 16:11 - Simona Knotková | foto: facebook interpreta

Fanoušci Jordana Cardyho a jeho projektu Rat Boy by se letos snad už konečně mohli dočkat prvního dlouhohrajícího alba "Scum". Kdy se tak přesně stane, je stále záhadou. Pravděpodobně se na něm ale objeví i nejčerstvější singl "Revolution".

Podle jeho autora se jedná o výpověď mladého člověka žijícího v post-brexitovém Essexu. "Je to o pocitu uvěznění," doplňuje. I přes lehce politický kontext se ale jedná o zábavnou věc, s refrénem, který posluchači uvízne v hlavě a nebude se z ní chtít dostat ven. Muzikantovi se opět skvěle podařilo zkombinovat hiphopové beaty s melodickým britpopem a vytvořil pozapomenutou hitovku devadesátých let. V podobně satirickém duchu jako text skladby se nese i videoklip, jenž diváka provede takovým obyčejným dnem na anglickém předměstí.

Kromě tohoto singlu se Rat Boy v posledních dnech objevil také v novince Kendricka Lamara "Damn". O devět let starší rapper vysamploval do songu "Lust" jeho "Knock Knock Knock". "Šílený. Je to jeden z mých oblíbených umělců. Zatracený kompliment," okomentoval to Cardy na svém Twitteru.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY