Nové desky 16/2017

25.04.2017 08:51 - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Grammy, třeste se, Kendrick Lamar vydává nové album. Jemu budou konkurovat shodně po čtyřech letech vracející se Sheryl Crow a Texas, mírně pozměnění Parov Stelar, nováčci Zak Abel a K.Flay a s fůrou slavných kolegů jazzman Chick Corea. Z českých luhů a hájů posílá na trh očekávanou novinku Divokej Bill a rockové fanoušky potěší třeba comeback italských Labyrinth.
Pokud se v pondělí 24. dubna vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Kendrick Lamar - Damn. (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hip hop

Kendrick Lamar - Damn.
Americký rapper Kendrick Lamar si na sebe posledním albem upletl pořádný bič. Díky "To Pimp A Butterfly" si loni odnesl hned pět cen Grammy, a tak jsou v případě jeho následovníka, kterého nazval "Damn.", na místě velká očekávání. Úspěch předchůdce mu ale otevřel možnosti ke spolupráci s Rihannou a překvapivě také U2, které uslyšíte na novince. Pro celkem čtrnáct skladeb poměrně značně obměnil producentský tým, v němž zůstal pochopitelně on sám, Dr. Dre, Terrace Martin a Tae Beast. Hlavní práci ale odvedli "nováčci" jako Bēkon, Top Dawg, Mike Will Made It, Sounwave, DJ Dahi, Greg Kurstin, The Alchemist, BadBadNotGood, nebo 9th Wonder. Jako samply využil skladby od Bruna Marse, Juvenile, Ricka Jamese, Jamese Browna, Earth, Wind And Fire; a také od jugoslávských jazz rockových September. První ochutnávky z desky servíruje Lamar na svém VEVU.


Sheryl Crow - Be Myself (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock / blues rock

Sheryl Crow - Be Myself
Sheryl Crow nechala své fanoušky čekat na nové album poměrně dlouhé čtyři roky, a tak jim to letos hodlá vynahradit. Na desku duetů si budeme muset ještě chvíli počkat, ovšem desátá řadovka s názvem "Be Myself" je již na pultech obchodů. Americká muzikantka pro ni napsala celkem jedenáct písniček, které pak tvořila společně s producentem Jeffem Trottem. Ten se podílel na jejích předchozích albech "The Globe Session", "C'mon C'mon'", "Wildflower" a "Sheryl Crow" a první reakce mluví o návratu ke stylu jejích raných nahrávek. Zda je to pravda, můžete posuzovat sami z představení desky na jejím YouTube.com kanálu. Pokud se vám zalíbí, vyhledejte i verzi na vinylu.


Texas - Jump On Board (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop rock / pop

Texas - Jump On Board
Možná vám to ani díky pětadvacetileté kompilaci nepřišlo, ale od vydání posledního alba skotských Texas "The Conversation" uplynuly již čtyři roky. Nyní se Sharleen Spiteri a spol vrací zpět s devátou deskou "Jump On Board". V desítce nových písniček pochopitelně uslyšíte klasický styl a rukopis formace, ale i několik prvků, jako třeba basové linky inspirované Nilem Rodgersem, nebo odkazy na zlatou éru disca a styl Donny Summer. Album před časem uvedl singl "Let's Work It Out", ke kterému přidali v den vydání následovníka "Tell That Girl". Klipy k oběma songům jsou k vidění na VEVU Texas.


Divokej Bill - Tsunami (Supraphon)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / rock

Divokej Bill - Tsunami
"Tsunami", tak se jmenuje novinka populární tuzemské formace Divokej Bill. Čítá dvanáct nových písní, které jsou autorským dílem Vaška Bláhy a Romana Procházky. Producentsky desku zaštítil Pavel Karlík. "Písničky jsme jako vždy sbírali delší dobu, některé vznikly v mezidobí od poslední desky zbrusu nově, jiné byly rozpracované již řadu let a čekaly na ztvárnění. Taky jsme dorazili nějaké nápady, co se nevešly na předešlou desku. Pomalé i rychlé, vážné i veselé, je to tak půl na půl.Tvoříme tak, že se přinese nápad a ve zkušebně se přemílá a přemýšlí, jak ho zpracovat. Kvůli rozmanitosti jsme pár pecek taky dotvořili až ve studiu. Snažili jsme se jak experimentovat, tak zachytit náš klasický syrový zvuk. Do celkového zvuku, aranží a vlastně všeho také velkou měrou zasáhl náš producent Pavel Karlík ze studia Sono, se kterým děláme už třetí studiovou desku," prozradil frontman. Exkluzivní křest, na kterém budou některé nové skladby představeny, se uskuteční 3. května v prodejně Supraphon Musicpoint na Jungmannově náměstí 17, Praha 1, kde bude album také přednostně v prodeji. Následně se uskuteční také turné, které začne 25. května v Plzni, čítá celkem dvacet tři zastávek napříč republikou a kapela ho zakončí 2. září v domovských Úvalech. Ukázku v podobě titulní skladby najdete na YouTube.com.


Tip týdne

K.Flay - Every Where Is Some Where (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní hip hop / alternativní rock

K.Flay - Every Where Is Some Where
Americká zpěvačka a muzikantka Kristine Meredith Flaherty, která si říká zkráceně K.Flay, dosud na hudební scéně zanechala poměrně mělkou stopu, ovšem její styl na pomezí hip hopu, rocku a alternativy zaujal už řadu lidí, včetně takové Taylor Swift, která si oblíbila její singl "It's Strange". Někomu může připomínat jinou americkou zpěvačku, Melanie Martinez, ale rozhodně nejde o její napodobování. Svůj debut "Life As A Dog" K.Flay totiž vydala před třemi roky, tedy rok před svoji kolegyní. Nyní na něj navazuje druhým albem "Every Where Is Some Where", kam umístila celkem dvanáct skladeb. Zda vás osloví podobně jako nás, můžete zjišťovat například prostřednictvím jejího YouTube.com profiluf.


Incubus - 8 (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Incubus - 8
Od vydání poslední desky americké rockové formace Incubus uplynulo už šest let. Kapela nyní přichází s novinkou "8" a obsahuje jedenáct nových skladeb, na kterých se producentsky podílel Dave Sardy, známý ze spolupráce se Slayer nebo Helmet a Sonny Moore, lépe známý jako Skrillex. Ukázku v podobě úryvku skladby "Glitterbomb" najdete na Loudwire.com.


Labyrinth - Architecture Of A God (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: progresivní power metal

Labyrinth - Architecture Of A God
Po sedmileté odmlce se o slovo hlásí italské metalová formace Labyrinth. Vydává zbrusu nové studiové album "Architecture Of God". Kapela na něm začala pracovat až poté, co vydavatelství Frontiers kontaktovalo zakládájící členy Andreu Cantarelliho a Olafa Thorsena s tím, aby zkusili probrat s frontmanem Robertem Tirantim možnost reunionu a natočení nových skladeb. Chvíli to sice trvalo, ale nakonec se hudebníci sešli a nová deska je na světě. Přináší dvanáct skladeb, které fanoušci hodnotí velice kladně. Ukázku v podobě kousku "A New Dream" najdete na YouTube.com.


Quiet Riot - Road Rage (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: heavy metal

Quiet Riot - Road Rage
Američtí Quiet Riot se proslavili jako jako jedna z prvních metalových kapel, která obsadila popové žebříčky. A možná se jim s novinkou "Road Rage" podaří to samé: Jde totiž o jejich první oficiální studiovou desku po jedenácti letech. "Nahrávka přináší nové kousky, které ctí tradiční zvuk kapely a přitom se jako kapela posunujeme kupředu," uvedl bubeník a zakládající člen Frankie Banali. Zářitek z nových skladeb nemá fanouškům zkazit ani odchod zpěváka Seanna Nicolse, kterého bleskurychle nahradil James Durbin. Právě Jamesův hlas uslyšíte i v nových písních.


Chick Corea - The Musician (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: jazz / fusion

Chick Corea - The Musician
Legendární jazzový klavírista Chick Corea loni oslavil pětasedmdesáté narozeniny, které oslavil i se svými muzikantskými kolegy a přáteli po muzikantském způsobu. Během šestitýdenního působení ve slavném newyorském jazzovém klubu Blue Note Jazz Club odehrál koncerty ve dvaceti různých sestavách. Společnost mu dělali Herbie Hancock, John McLaughlin, Bobby McFerrin, Stanley Clarke, Lenny White, Return To Forever, Frank Gambale, Dave Weckl, Eric Marienthal, Brian Blade, John Patitucci, Kenny Garrett, Wallace Roney, Gary Burton, Harlem Quartet, Gary Bartz, Jack DeJohnette, Eddie Gomez, Marcus Roberts, nebo Wynton Marsalis. Nyní z těchto koncertů nabídne svým fanouškům více jak čtyřhodinový sestřih na albu "The Musician". Něco málo z nich umístil Corea na svůj YouTube.com profil.


Argema - 2017 (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Argema - 2017
Argema letos slaví pětatřicáté výročí na hudební scéně a k příležitosti svých narozenin vydává rovnou nové studiové album. Deska s titulem "Argema 2017" obsahuje deset nových kousků, které vznikly během podzimu loňského roku. Natáčení probíhalo ve studiích Sono za dohledu producenta Milana Cimfeho. Právě díky němu zní novinka rockověji, než předešlé počiny. Z hostů se můžete těšit na slovenskou zpěvačku Ninu Balkovou, jež uslyšíte v kousku "Československo". Křest novinky je naplánovaný na 29. dubna v kroměřížské sportovní hale.


Parov Stelar - The Burning Spider (Supraphon)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: electro swing / jazz / electronica

Parov Stelar - The Burning Spider
"Není to pouze pavouk, který hoří, ale je to celá síť: poháněna neskutečnou silou vysvobodit se ze sítě očekávaní a inspirovaná tvůrčím ohněm." Takto představují svoji novou desku "The Burning Spider" rakouští Parov Stelar. Ve dvanácti skladbách zůstává spousta aspektů jejich předchozí tvorby, ale Marcus Füreder zároveň objevuje nové vlivy a odkazy. V jeho electroswingu tak uslyšíte bluesové a jazzový prvky Muddy Watterse, či Lightnin’ Hopkins a zpěváka z amerických Panenských ostrovů, který si říká Anduze. Jak moc se styl formace posunul, zjistíte na webu kapely.


Kateřina Englichová, Vilém Veverka - Impressions (Supraphon)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: vážná hudba

Kateřina Englichová, Vilém Veverka - Impressions
Harfenistka Kateřina Englichová a hobojista Vilém Veverka na nahrávce "Impressions" reflektují téměř dvanáct let společného koncertování a nezvyklé spojení hoboje s harfou představují dílem hned čtyř autorů. Stěžejní kompozicí alba je Ravelův "Náhrobek Couperinův", otisk skladatelových vzpomínek na kamarády, o které přišel v 1. světové válce. Ten dále doplňují drobnější skladby z díla Ravela a Debussyho a čtvrtým autorem je Luboš Sluka, jenž svoji "Primaveru" zkomponoval přímo pro duo Englichová - Veverka a představuje ji zde v premiéře. Krátký výlet po albu nabídnou stránky vydavatelství Supraphon.


Tall Heights - Neptune (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie pop / progresivní folk

Tall Heights - Neptune
Progresivní folkové duo Tall Heights funguje na hudební scéně od roku 2009 a nyní vydává své druhé studiové album. Tim Harrington a Paul Wright opět vsadili na jasnou notu a umě předvádí hru emocí a pocitů. Žánrově se přitom zdaleka neomezují, ale i tak se jim daří držet svůj minimalismus na uzdě. Přesvědčte se ostatně sami a poslechněte si ukázky písní na stránkách obchodu Amazon.com.


While She Sleeps - You Are We ()
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: heaqvy metal / metalcore

While She Sleeps - You Are We
Trend vydat desku pomocí prostředků získaných z vlastních zdrojů se dotkl i metalové formace While She Sleeps. S pomocí PledgeMusic se jim povedlo dát dohromady dostatek financí a v domácím studiu ve Sheffieldu, kterému říkají "The Barn", se jim povedlo dát dohromady dílo "Neptune". Na webu YouTube.com si můžete poslechnout rovnou titulní skladbu "You Are We". Najdete zde také další klip ke kousku "Hurricane".


Temples - Volcano (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: psychedelický rock

Temples - Volcano
"Volcano", to je titul druhé studiovky britské psychedelické rockové formace Temples. Nahrávka vznikla v prostorách jejich domácího studia a navíc si ji muzikanti i sami produkovali. Jako první ochutnávku vybrali muzikanti kousek "Certainty". Je jednou z dvanácti nových skladeb, které - podle diametrálně odlišných názorů kritiky - můžete buď milovat nebo nenávidět. Ukázky najdete na popdust.com.


Barry Manilow - This Is My Town: Songs Of New York (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: tradiční pop

Barry Manilow - This Is My Town: Songs Of New York
Barry Manilow už před pár lety oslavil padesát let na hudební scéně a i když je mu dávno přes sedmdesát, stále platí za velkou americkou hvězdu. Nehledě na to , že vydává alba, která jsou ceněna kritikou. To poslední si dokonce vysloužilo nominaci na Grammy. Zda se to povede i tomu letošnímu s názvem "This Is My Town: Songs Of New York", ukáže až čas. Už nyní ale můžeme prozradit, že zpěvák deset písniček věnoval městu, kde se narodil a kde je stále doma, tedy americkému New Yorku. Najdeme mezi nimi například i slavnou "Downtown", u nás známá jako "Pátá". První ukázky sdílí Barry Manilow na svém VEVU.


Petr Janda - Ještě držím pohromadě (Supraphon)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Petr Janda - Ještě držím pohromadě
Květnové pětasedmdesátiny dlouholetého frontmana Olympicu Petra Jandy jsou výborným důvodem shrnout jeho kariéru bez domovské formace. Kompilace "Ještě držím pohromadě" přináší to nejlepší z období po roce 1985, kdy se hitově osamostatnil v duetu s Petrou Janů. Kompilátor Oldřich Zámostný pro něj vybíral jednadvacet kousků ze dvou sólových alb z let 1998 a 2008, projektu Kulhaví poutníci, instrumentální spolupráce s kytaristy Andrštem a Brabcem, a připojil duety s dcerou Martou, Petrou Janů či Alešem Brichtou nebo tria s Brichtou a Jakubem Smolíkem. K nim přiřadil dosud nevydané snímky z Jandova archivu, například jeho verzi titulní skladby pro muzikál "Ať žije rokenrol!", či část loňského koncertního vystoupení v bostonské Berklee School of Music. Jejich kompletní seznam včetně ukázek nabízí Supraphonline.cz


Zak Abel - Only When We're Naked (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: electro pop / r'n'b / soul

Zak Abel - Only When We're Naked
Anglický zpěvák, skladatel a muzikant Zak Abel vstoupil na hudební scénu teprve před třemi roky a od té doby stačil natočit několik singlů, dvě EP, ale nejvíce na sebe upozornil na deskách slavnějších kolegů, jako jsou Gorgon City, Avicii, či Wookie. Nyní nazrál čas na jeho řádný debut nazvaný "Only When We're Naked", kde v deseti skladbách míchá vzájemně electropop, soul a r'n'b. Lepší bude, když si o jeho stylu uděláte obrázek sami prostřednictvím ukázek na britském Amazonu.


Pavol Bršlík - Dvořák: Písně (Supraphon)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: klasický zpěv

Pavol Bršlík - Dvořák: Písně
Pavol Bršlík, hvězdný tenor světových operních scén a koncertních sálů (MET, Covent Garden, Salcburk, Zurich, Vídeň, Paříž, Berlín), se kromě opery cíleně věnuje právě písním. Po Schubertově "Spanilé mlynářce" si zamiloval Antonína Dvořáka, kterému věnoval album jednoduše nazvané "Dvořák: Písně". Za doprovodu klavíristy Roberta Pechance ztvárnil "Cypřiše", které zkomponoval třiadvacetiletý Dvořák v opojení milostným citem k mladičké herečce Josefině Čermákové, "Večerní písně", v nichž zhudebnil verše Vítězslava Hálka, a také "Cigánské melodii", kde dostaly hudební podobu básněAdolfa Heyduka. Ukázky všech můžete na stránkách vydavatelství Supraphon.


Brian Tyler - Power Rangers (soundtrack) (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: filmová hudba

Brian Tyler - Power Rangers (soundtrack)
Českými kiny už pár dní brázdí nový superhrdinský film "Power Rangers: Strážci vesmíru", který je třetím snímkem na motivy stejnojmenného seriálu. Na předchůdce ovšem nenavazuje a je vlastně novým začátkem. Hudbu k filmu složil Brian Tyler, jehož práci můžete znát například z hitů jako "Iron Man 3", "Podfukáři", "Postradatelní", nebo "Rychle a zběsile". Jeho sedmadvacet kompozic scénické hudby naplnilo stejnojmenný soundtrack. Poslední položkou je píseň "Give It All" od tria With You, Santigold a Vince Staples. Ukázky z alba nabídne Supraphonline.cz.


Leoš Mareš - Dvanáctpomalých Pětrychlých Jednanová (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop

Leoš Mareš - Dvanáctpomalých Pětrychlých Jednanová
Leoše Mareše jistě není třeba představovat. Jeden z nejslavnějších českých moderátorů se letos rozhodl zavzpomínat na svoji hudební kariéru a uspořádat několik koncertů. Poté, co byly tyto koncerty beznadějně vyprodané, následuje výběr jeho největších hitů nazvaný poměrně výmluvně "Dvanáctpomalých Pětrychlých Jednanová". V sedmnácti starších písních uslyšíte vedle samotného Mareše také Helenu Zeťovou, Terezu Kerndlovou a Henryho D. Novou skladbu po dlouhých třináct letech je duet s Pavlem Calltou "Píšem si svůj sen", jehož videoklip na YouTube.com má již přes dva miliony zhlédnutí.


Dále vychází:

Adrenaline Rush - Soul Survivor (Mystic Production)
Alexandre Da Costa - Stradivarius At The Opera (Sony Music)
Alexandre Da Costa - Tchaikovsky: Violin Concerto - Francesca Da Rimini (Sony Music)
Arca - Arca (Bertus)
Axel Rudi Pell - The Ballads V (Mystic Production)
Axel Rudi Pell - The Ballads V (BOX) (Mystic Production)
Big Mama Thornton - The Essential Recordings (Bertus)
Bob Dylan - Live On Air 1988 (bootleg) (Mystic Production)
Concerto Melante - Ein Feste Burg Ist Unser Gott (Sony Music)
Crazy Lixx - Ruff Justice (Mystic Production)
Elenco De Soy Luna - La Vida Es Un Sueno 1 (Universal)
Ella Fitzgerald - 100 Songs For A Centennial (Universal)
Elvis Presley - At The Movies (Volume One) (Bertus)
Henry Spencer - Reasons Don't Change (Bertus)
Hot 8 Brass Band - On The Spot (Bertus)
Jazzanova - The Remixes 2006 - 2016 (Bertus)
Jerry Butler - Three Classic Albums & Singles 1958-1962 (Bertus)
Jiří Suchý & Jiří Šlitr - Jonáš a Tingltangl / Jonáš a doktor Matrace (Supraphon)
Joe Bushkin - Seven Classic Albums (Bertus)
Lenny Kravitz - Let Love Rule (Radio Broadcast 1990) (bootleg) (Mystic Production)
Midnight Rider - Manifestation (Mystic Production)
Muddy Waters - Mannish Boy (69 Blues Classics) (Bertus)
Musicke & Mirth - ...Und Weil Die Music Lieblich Ist (Sony Music)
Nightbringer - Terra Damnata (Mystic Production)
Petra Matějová - Václav Jan Křtitel Tomášek. Klavírní sonáty
Různí - Divine Divas (Absolutely Essential 3CD Collection) (Bertus)
Sam Cooke - Singles Collection 1951-1962 (Bertus)
Seiji Ozawa - Seiji Ozawa & The Chicago Symphony Orchestra - The Complete Rca Recordings (Sony Music)
Semyon Bychkov & Wiener Philharmoniker - Schmidt: Symphony No. 2 - Strauss: Dreaming By The Fireside (Sony Music)
Serge Gainsbourg - Four Classic Albums & EP's 1958-1962 (Bertus)
Simone Dinnerstein - Mozart In Havana (Sony Music)
Triumphant - Thankful (Sony Music)
Vampire - With Primeval Force (Sony Music)
While She Sleeps - You Are We (Box) ()
Wilkinson - Hypnotic (Universal)
Xavier Rudd - Live In The Netherlands
Zuzana Růžičková - Bach - Cembalové koncerty (Supraphon)

Vychází na vinylu:
2 Pac - 2Pacalypse Now (Universal)
Alice In Chains - What The Hell Have I/Get Born Again (Sony Music)
André 3000 - All Together Now (Sony Music)
Arca - Arca (Bertus)
Axel Rudi Pell - The Ballads V (Mystic Production)
Barry Manilow - This Is My Town: Songs Of (Universal)
Ben Folds - Live In Perth (Sony Music)
Bruce Springsteen & The E Street Band - Hammersmith Odeon, London '75 (Sony Music)
Buddy Guy - Sick With Love B/W She Got It Together (Sony Music)
Cocteau Twins - Four-Calender Café (Universal)
Cocteau Twins - Milk & Kisses (Universal)
Coheed And Cambria - Good Apollo I'M Burning Star Iv Volume One: From Fear Through The Eyes Of Madness (Sony Music)
Cure - Acoustic Hits (Universal)
Cure - Greatest Hits (Universal)
Curtis Knight Feat. Jimi Hendrix - Live At George's Club 20 (Sony Music)
David Bowie - No Plan - EP (Sony Music)
David Bowie - No Plan - EP (Record Store Day) (Sony Music)
Dennis Wilson - Bambu (The Caribou Sessions) (Sony Music)
Diana Ross - Diana (Universal)
Dj Snake - Encore (Universal)
Elton John - 17-11-70+ (Universal)
Elton John - 17-11-70+ (Universal)
Emeli Sande - Live At The Royal Albert (Universal)
Gene Campbell - Gentle On My Mind (Universal)
Glen Campell - Galveston (Universal)
Glen Campell - Wichita Lineman (Universal)
Harry Nilsson - Nilsson Schmilsson (Sony Music)
Hot 8 Brass Band - On The Spot (Bertus)
Iggy Pop - Post Pop Depression: Live (Universal)
Imelda May - Life Love Flesh Blood (Universal)
Izzy Bizu - Talking To You (Sony Music)
Jazzanova - The Remixes 2006 - 2016 (Bertus)
Jiří SuchÝ & Jiří ŠLitr - JonÁŠ A Tingltangl / JonÁŠ A Doktor Matrace (Supraphon)
John Gary Williams - John Gary Williams (Universal)
Johnny Cash - The Johnny Cash Children'S Album (Sony Music)
Johnny Mathis - Wonderful! Wonderful! / When Sunny Gets Blue (Sony Music)
Kasabian - You'Re In Love With A Psycho (Sony Music)
Little Mix - Glory Days (Sony Music)
Mallory Knox - Wired (Sony Music)
Manic Street Preachers - Your Love Alone Is Not Enough (Sony Music)
Max Richter - Infra (Universal)
Miley Cyrus - Bangerz (Deluxe Version) (Sony Music)
Moondog - Moondog (Sony Music)
Nightbringer - Terra Damnata (Mystic Production)
Pearl Jam - State Of Love And Trust / Breath (Sony Music)
Preservation Hall Jazz Band - So It Is (Sony Music)
Ray Davies - Americana (Sony Music)
Rihanna - A Girl Like Me (Universal)
Rihanna - Good Girl Gone Bad (Universal)
Rihanna - Loud (Universal)
Rihanna - Music Of The Sun (Universal)
Rihanna - Rated R (Universal)
Rihanna - Talk That Talk (Universal)
Rihanna - Unapologetic (Universal)
Robert Johnson - The Centennial Collection - The Complete Recordings (Sony Music)
Santana - Woodstock Saturday August 16, 1969 (Sony Music)
Sex Pistols - God Save Sex Pistols (Universal)
Sheryl Crow - Be Myself (Warner Music)
Sia - Spotify Sessions (Sony Music)
Sophie Zelmani - Precious Burden (Sony Music)
Sophie Zelmani - Sophie Zelmani (Sony Music)
Sophie Zelmani - Time To Kill (Sony Music)
Soul Assassins - Muggs Presents ... The Soul Assassins Chapter I (Sony Music)
Steve Winwood - Refugees Of The Heart (Universal)
Stevie Wonder - Fulfillingness' First (Universal)
Stevie Wonder - Hotter Than July (Universal)
Sunny Day Real Estate - The Rising Tide (Universal)
Sweet - Fox On The Run (singl) (Sony Music)
T.Rex - Electric Warrior (Universal)
Take That - Wonderland (Universal)
Texas - Jump On Board (Warner Music)
The Offspring - The Offspring (Universal)
The Who - Quadrophenia (Universal)
Tolga Kashif - Queen Symphony (RSD Limited edition) (Bertus)
Toto - Africa (Sony Music)
U2 - Red Hill Mining Town (Universal)
Vampire - With Primeval Force (Sony Music)

Reedice:
Deodato - In Concert (Bertus)
Johnny Cash - Bitter Tears (Ballads Of The American Indian) (Bertus)
Max Richter - Infra (Universal)
Preservation Hall Jazz Band - So It Is (Sony Music)
Ray Davies - Americana (Sony Music)
Regina Carter - Ella: Accentuate The Positive (Sony Music)
Silverchair - Neon Ballroom (Bertus)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY