Debutové album The Chainsmokers "Memories... Do Not Open" se v USA prodávalo báječně

18.04.2017 22:22 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

I díky výhodnému bundlu s koncertními vstupenkami se prodalo přes 160 tisíc kusů debutové desky The Chainsmokers "Memories... Do Not Open". Jasně tak porazila prodejní stálice i novinky od Pentatonix nebo Joeyho Bada$$e. V singlech zvítězil klasicky Ed Sheeran, vysoko debutoval Harry Styles.
Ed Sheeran - Shape Of You
© facebook interpreta
SINGLY - "Shape Of You" je zlaté podvanácté a Ed Sheeran tak má stejně úspěšný singl jako byl "Closer" The Chainsmokers. V rádiích si dokonce ještě o tři procenta polepšil na 185 milionů impresí. Streamy mu spadly minimálně, na 41,5 milionů, downloadů napočítali 66 tisíc.

Konkurence však není o moc pozadu. Opětovně stříbrný Bruno Mars s "That's What I Like" překonal hranici 150 milionů v rádiích, downloadů má o sedm tisíc více, a streamy mu narostly na 34,6 milionů.

Kendrick Lamar po debutu spadl na bronz, když "Humble" týden zakončilo s 43,2 miliony streamů (-7 %), 58 tisíci downloadů (-48 %) a 23 miliony v rádiích (+53 %) na kontě.

Za ním odstartovala novinka: "Sign Of The Times" Harryho Stylese. Oldschoolově znějící balada dominovala digitálu se 142 tisíci stažení. Harry je čtvrtý člen One Direction, který sólově dosáhl Hot 100. Zbývá Liam Payne, toho ale spíš než hudba zaměstnává novorozený syn.

The Chainsmokers zůstali s "Something Just Like This" pátí, a vedle toho mají ještě "Paris" na desítce, a vidíme je tak po padesáté v řadě v Top 10.

KYLE spadl na šestku, přestože si ve všech měřítkách polepšil. Za ním se umístili další rappeři. Future dosáhl svého druhého Top 10 umístění, a prvního sólového, se singlem "Mask Off". Ten benefituje z virální #MaskOffChallenge, kde je úkolem s vlastními nástroji doprovodit track.

Stejně k osmičce přišel Lil Uzi Vert. Skladba "XO TOUR Llif3" získala desítky milionů streamů díky #LilUziVertChallenge, ve které jde o kopírování specifického tanečního pohybu.

V druhé desítce máme pár adeptů na elitní desítku: Julii Michaels s "Issues" (nyní 12. příčka), Zedda & Alessii Caru se "Stay" (neměnná patnáctka, ale vyšel videoklip) a Jamese Arthura se "Say You Won't Let Go" (nově 16.).

Po Harrym nejvyšší novinku měla Halsey, "Now Or Never" odstartovala na rovné padesátce. Ještě bych zmínil 89. místo Flo Ridy s "Cake" a 97. pozici, na které debutovali AJR s "Weak".

    Top 10 - singly:
  1. Ed Sheeran - Shape Of You
  2. Bruno Mars - That's What I Like
  3. Kendrick Lamar - HUMBLE.
  4.  N Harry Styles - Sign Of The Times
  5. The Chainsmokers feat. Coldplay - Something Just Like This
  6. ▼ KYLE feat. Lil Yachty - iSpy
  7. Future - Mask Off
  8. ▲ Lil Uzi Vert - XO TOUR Llif3
  9. Sam Hunt - Body Like A Back Road
  10. The Chainsmokers - Paris

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD HOT 100


The Chainsmokers - Memories...Do Not Open
© facebook interpreta
DESKY - Většina hvězd elektronické hudby jsou vyloženě singloví interpreti. Pryč jsou doby, kdy třeba i celá alba Black Eyed Peas byly bestsellery. No, ale sem tam se najdou výjimky a The Chainsmokers jsou jednou z nich.

Překvapivě totiž nezvítězili obrovskou sumou streamů, ale pořádnou porcí prodaných desek. Ze 221 tisíc jednotek bylo 166 v čistém prodeji. I když, dostali se k tomu lehce pokoutně, protože část kopií pochází z prodejů lístků na koncertní turné, ke kterým bylo album "přihozeno".

Drake měl každopádně poloviční počet jednotek a po třech týdnech tak opustil zlato. Ed Sheeran byl bronzový.

Na čtyřce a pětce máme dvě novinky, vokální skupinu Pentatonix s další deskou "PTX Vol. IV: Classics" a rappera Joeyho Bada$$e s "All-Amerikkkan Bada$$". Prvního Top 10 umístění dosáhl folkový zpěvák Josh Tillman pod pseudonymem Father John Misty s "Pure Comedy".

    Top 10 - alba:
  1.  N The Chainsmokers - Memories... Do Not Open (221 tisíc jednotek)
  2. Drake - More Life (108, -21 %)
  3. Ed Sheeran - ÷ (70, -13 %)
  4.  N Pentatonix - PTX Vol. IV: Classics EP (54)
  5.  N Joey Bada$$ - All-Amerikkkan Bada$$ (51)
  6. Bruno Mars - 24K Magic (45, -5 %)
  7. ▼ Různí - Moana Soundtrack (43, -2 %)
  8. Kodak Black - Painting Pictures (39, -46 %)
  9. Future - FUTURE (38, +1 %)
  10.  N Father John Misty - Pure Comedy (35)

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD 200 + TOP ALBUM SALES


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY