Indie rockeři British Sea Power se po čtyřech letech vrátí do Prahy a představí novou desku

21.04.2017 14:52 - Ondřej Michal | foto: independent.co.uk

"Let The Dancers Inherit The Party" se jmenuje v pořadí šesté album, které vydala britská parta British Sea Power. Jak zní naživo, se bude moci přesvědčit české publikum 20. května v pražském Lucerna Music Baru.

K Česku měli tito Britové vždy blízko, před lety dokonce spolupracovali s tuzemskou Ecstasy Of Saint Theresa. Historie British Sea Power se začala psát před sedmnácti lety, kdy se bratři Yan a Neil Hamiltonovi rozhodli, že si založí kapelu. Přibrali další hudebně nadané kamarády a postupem času vybudovali publikem i kritiky uznávanou skupinu občas přirovnávanou k Arcade Fire, Pixies či The Cure.

První koncerty muzikanti odehráli pod hlavičkou British Air Power, vzápětí však přijali dnes dobře známý název. Úspěch sklidil již debut "The Decline Of British Sea Power" vydaný u labelu Rough Trade. Pod záštitou tohoto respektovaného vydavatelství ostatně vyšla převážná většina jejich diskografie.

O letošní novince se dá mluvit jako o fanouškovském albu vzhledem k tomu, že celé nahrávání bylo financováno z příspěvků fanoušků z celého světa. Příznivci British Sea Power byli natolik štědří, že kapela si mohla dovolit připravit hned několik variant nahrávky, od klasické desky až po limitovaný box. K mání je i tetování umožňující volný vstup na všechny koncerty.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY