Kytarista Queen Brian May a muzikálová hvězda Kerry Ellis vydali společné album

16.04.2017 12:14 - Jana Kloučková | foto: facebook interpreta

Kytarista skupiny Queen Brian May se snaží být i přes svůj pokročilý věk (69) neustále činný. V tomto ohledu jej nezlomil ani odchod jeho kolegy, zpěváka Freddieho Mercuryho. I bez hlavní tváře se však snažil legendární značku Queen čas od času oživovat.

Začalo se tak dít již v roce 1992 při události Freddie Mercury Tribute Concert, jež měla za úkol vzdát hold zesnulému velikánovi britského rocku. Poté následovala jednorázová vystoupení s náhradními interprety, popř. vlastní sólové projekty. Mayovo snažení vyústilo, tehdy překvapivě, v turné s Paulem Rodgersem. Toho posléze, na dodnes trvající koncertní šňůře, vystřídal Adam Lambert, známý též z pěvecké soutěže American Idol.

Na začátku nového milénia pak v Londýně vznikl muzikál "We Will Rock You", z něhož si May vypůjčil hvězdu Kerry Ellis. Později jí produkoval několik alb. Mnoholetá spolupráce pokračovala opět skrze tour se skladbami (nejen) Queen. Program byl během loňského března představen i českým divákům ve formě čtyř koncertů v různých koutech republiky.

Za vrchol jejich aktivní součinnosti lze považovat před pár dny vydanou desku "Golden Days". Hudebník se nechal slyšet, že tato nahrávka je tou pravou spoluprací mezi nimi a jedná se o směs zažitých zkušeností. Zároveň je přesvědčen o tom, že jde o jejich dosud nejlepší společné dílo. Na album bylo zařazeno celkem třináct skladeb, přičemž pět je původních, zbylé jsou coververzemi písní z druhé poloviny minulého století.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY