Světový hráč na unikátní hang Manu Delago představí nové album i v Praze

13.04.2017 14:08 - Radka Kellnerová | foto: facebook interpreta

Jedinečně znějící perkusivní nástroj hang rozezní rakouský skladatel a perkusista Manu Delago po více než roce opět v Praze, tentokrát na pódiu Paláce Akropolis v rámci koncertní série Music Infinity. Akce se koná ve středu 19. dubna.

Za poslední dekádu vyspěl v jednoho ze světově nejuznávanějších hudebníků na tento nástroj, s nímž se vydává na výpravy do světa downtempa či jazzu. Důkazem budiž společné projekty s Anoushkou Shankar, Joss Stone nebo Björk, které hostuje na albu "Biophilia" a doprovázel ji na následném turné.

Tentokrát do Prahy přiveze svou letošní albovou novinku "Metromonk", z níž můžete znát i singl "A Step", který vznikl ve spolupráci se zpěvákem Pete Josef. Dále Manu Delaga doprovodí Isa Kurz se zpěvem, pianem a houslemi a Chris Norz na bicí a perkuse.

Druhým hostem Music Infinity bude australská talentovaná skladatelka a klavíristka Sophie Hutchings, která propojuje prvky moderní vážné hudby s vlivy folku či ambientu. Její alba vychází od počátku dekády na kultovní australské značce Preservation a v létě loňského roku tam vydala už svůj čtvrtý albový opus "Wide Asleep", který doprovázelo i mini LP "Drift". Její tvorba si získala uznání po celém světě a je srovnávána s talenty tohoto žánru jako Nils Frahm, Max Richter či Michael Nyman.

Zvuk hangu v rukách Manu Delago si můžete vychutnat na videu z nového alba "Metromonk":



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY