Kendrick Lamar s "Humble" v Americe debutoval na stříbru

13.04.2017 01:11 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Rapper Kendrick Lamar vstoupil výrazně do hitparády, s novým singlem "Humble" zvítězil ve streamech i downloadech a Ed Sheeran celkově vyhrál jen díky rádiím. Dařilo se i KYLEovi nebo Samovi Huntovi. V albech za Drakem a Edem Sheeranem debutoval rapper Kodak Black, první desítka neunikla Mastodon a MercyMe.
Ed Sheeran - Shape Of You
© facebook interpreta
SINGLY - Když jsem minule naznačoval, že debut "Humble" může být velmi slušný, nečekal jsem rovnou pódium. Novinka Kendricka Lamara ale zaujala maximálně: za týden měla 111 tisíc stažení a 49,8 milionů přehrání. V tomto žánru se naposledy Eminemovi před sedmi lety povedlo odstartoval tak vysoko: s "Love The Way You Lie". Celá Kendrickova deska vychází již v pátek.

Co je nutné udělat, aby se singlem porazil Eda Sheerana? Ještě více naboostovat downloady a nasbírat nějaká rádia. Angličan totiž jedenáctý zlatý týden získal díky 76 tisícům downloadů, 43,2 milionům streamům a obrovským 181 milionům rádiových impresí. Tuto hranici naposledy překonal "Uptown Funk!" před více než dvěma roky.

Bruno Mars, spoluautor výše uvedeného hitu, je nyní opět bronzový s "That's What I Like", zejména díky 140 milionům v rádiích. Na čtyřku se posunuli KYLE a Lil Yachty s "iSpy".

Pátí byli The Chainsmokers s Coldplay, a prodloužili počet týdnů v Top 10 na 49. Na devítce je ještě "Paris" a na 91. příčce debutovalo "The One".

Díky vystoupení na Academy of Country Music Awards se na šestku vyšvihl Sam Hunt s "Body Like A Back Road". Když jsme u country žánru, jednou z dalších novinek měli Lady Antebellum, "You Look Good" najdeme na šedesátce.

    Top 10 - singly:
  1. Ed Sheeran - Shape Of You
  2.  N Kendrick Lamar - HUMBLE.
  3. Bruno Mars - That's What I Like
  4. ▲ KYLE feat. Lil Yachty - iSpy
  5. The Chainsmokers feat. Coldplay - Something Just Like This
  6. Sam Hunt - Body Like A Back Road
  7. The Weeknd feat. Daft Punk - I Feel It Coming
  8. Kodak Black - Tunnel Vision
  9. The Chainsmokers - Paris
  10. Clean Bandit feat. Sean Paul & Anne-Marie - Rockabye

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD HOT 100


Drake - More Life
© facebook interpreta
DESKY - "More Life" ztratilo jen 40 % výkonu. Stále ale platí, že Drakea pohání zejména streamy, ze 136 tisíc jednotek bylo jen 16 tisíc v klasických prodejích. A to pouze digitálních, CD verze byla odložena na neurčito.

Za Edem Sheeranem debutuje Kodak Black, kterého už znáte ze singlů. Úspěch tracku "Tunnel Vision" zajistil prvotině "Painting Pictures" krásný kariérní start na bronzu a 71 tisíc jednotek, protože pouze 15 tisíc byl v čistém prodeji.

Nejprodávanější desku tak najdeme až na sedmém místě, "Emperor Of Sand" rockových Mastodon dosáhla na 41 tisíc kusů, a 43 tisíc jednotek celkem. První desítku uzavírá další novinka, "Lifer" křesťanských rockerů MercyMe.

Top 10 nedala Miranda Lambert, "The Weight Of These Wings" odstartovalo na dvanáctce. A zpozorněte ještě na čísle 94: patří "Automaton" Jamiroquai.

Příští týden by měli zvítězit The Chainsmokers s debutovou deskou "Memories".

    Top 10 - alba:
  1. Drake - More Life (136 tisíc jednotek, -40 %)
  2. Ed Sheeran - ÷ (80, -19 %)
  3.  N Kodak Black - Painting Pictures (71)
  4. Bruno Mars - 24K Magic (48, -2 %)
  5. ▼ Různí - Beauty And The Beast (46, -28 %)
  6. ▲ Různí - Moana Soundtrack (44, -4 %)
  7.  N Mastodon - Emperor Of Sand (43)
  8. Future - FUTURE (38, -3 %)
  9. Migos - Culture (34, -6 %)
  10.  N MercyMe - Lifer (33)

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD 200 + TOP ALBUM SALES


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY