Očekávaná nová deska superskupiny Black Country Communion vyjde v září

13.04.2017 12:22 - Jiří V. Matýsek | foto: facebook interpreta

Black Country Communion je superskupina, ve které se v roce 2009 potkal basák Glenn Hughes (ex-Deep Purple), bubeník Jason Bonham (syn bubeníka Led Zeppelin), Derek Sherinian (hrával mj. i s Dream Theater) společně s kytaristou Joe Bonamassou. Než se jejich cesty o tři roky později rozdělily, stihli natočit tři oceňovaná alba, na kterých spojovali vlivy blues rocku a hard rocku.

Po období nečinnosti, které bylo připisováno na vrub tenzím mezi oběma vůdčími personami Bonamassou a Hughesem, se kapela v letošním roce opět přihlásila o slovo, zavřela se do studia a začala natáčet nové album. To by podle Glenna Hughese mělo vyjít "v polovině září. Hughes se také vrátil k důvodům, které vedly k přerušení činnosti této superkupiny: "S Joem jsme se nikdy nerozešli. Řekněme, že v době, kdy se kapela rozešla, měl Joe spoustu práce. Nemohl v podstatě dělat nic jiného, než to co se týkalo jeho sólové tvorby. Bylo proto lepší, nechat celý projekt chvíli ležet a věnovat se jiným věcem. No a před rokem, když mě [s Deep Purple] uvedli do Rock'n'rollové síně slávy, se mi Joe ozval, zašli jsme na večeři a postupně se dohodli na novém albu Black Country Communion."

Pokud jde o hudební směřování čtvrté desky, měla by rovným dílem vycházet ze všech tří předchozích alb. Nemáme prý očekávat nějaké "překvapivé nové směry ani otevírání dosud zavřených dveří". Slibované - dosud nepojmenované - album se tak ponese přesně v tom duchu, který lze od takových rockových matadorů očekávat.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY