Ostravský festival Beats For Love přiveze Fatboye Slima

12.04.2017 18:57 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Největší legenda taneční hudby zamíří v létě do Ostravy. Na jubilejním pátém ročníku Beats For Love vystoupí Fatboy Slim. Zdvojnásobuje se rozpočet a zvětšuje se festivalový park. Na fanoušky z celé Evropy bude čekat nová obří hlavní stage.

Fatboy Slim patří společně s The Prodigy nebo The Chemical Brothers k nejzásadnějším průkopníkům a zakladatelům taneční hudby. Je tvůrcem legendárních hitů jako "Praise You", "Right Here Right Now", "Gangster Trippin", "The Rockafeller Skank", který se objevil i na soundtracku k PC hře FIFA, či taneční hymny roku 2014 "Eat Sleep Rave Repeat". Klip k písni "Praise You" vyhrál tři a k "Weapon Of Choice" dokonce čtyři ceny na MTV Music Video Awards. Fatboy Slim obdržel Ivor Novello Award za celoživotní přínos hudbě. Jeho vystoupení na pláži v rodném Brightonu přilákalo více jak 250 tisíc lidí a zařadilo se tak mezi největší taneční akce na světě.

Hvězdný Fatboy Slim, který do Dolních Vítkovic přiláká posluchače snad všech věkových kategorií a žánrů, vystoupí na úplně nové hlavní scéně, na ploše 20 tisíc metrů čtverečních. Festivalový areál se rozrůstá o novou obří hlavní plochu hlavně proto, aby se neopakovala situace z loňského roku, kdy pořadatelé v pátek zahlásili "Vyprodáno". Nová kapacita před hlavním pódiem je teď zhruba 40 tisíc fanoušků.

"O Fatboye Slima jsme měli zájem už od druhého ročníku festivalu, ale u jmen jeho formátu je oříšek už samotná komunikace s managementem. Naštěstí se nám to tento rok konečně podařilo a po dlouhém vyjednávání jsme velice nadšení, že můžeme oznámit zatím největší jméno za celou historii festivalu," komentuje pozadí vyjednávání ředitel festivalu Kamil Rudolf. Fatboy Slim patří k těm největším legendám na poli taneční hudby a dokazuje to i tím, že vystupuje na téměř všech důležitých světových akcích. "Je to člověk s neskutečnou energií, kterou přenáší na taneční dav před sebou, a jeho více jak 36leté zkušenosti za mixem jsou rozhodně znát. Pro mě osobně je to jednoznačně světový DJ číslo 1," doplňuje Rudolf.

Beats For Love ale nenavštíví jen tento velikán. V průběhu posledních dní pořadatelé zveřejnili spoustu dalších jmen na jednotlivá taneční pódia, jakými jsou například venezuelský tvrďák Zardonic, který si festival podmanil při třetím ročníku v roce 2015, Tom Staar, Kideko a Ben Long z Velké Británie nebo Eric Sneo z Německa. Zveřejněni byli i další live umělci a na festivalu se tak poprvé ukáže český rapper Marpo se svou kapelou Troublegang či vokalisti Deadly Hunta, Eva Lazarus a Jamie Irie z Anglie. Celkem na festivalu vystoupí bezmála čtyři sta interpretů z celého světa. Pořadatelé do letošního programu investovali oproti minulému ročníku dvojnásobnou částku.

Festival Beats For Love se koná 5. - 8. července 2017 v industriálním parku Dolní Vítkovice, Ostrava. Téměř čtyři sta umělců z celého světa vystoupí na třinácti pódiích. Vstupenky jsou aktuálně v prodeji za 490 Kč + poplatky předprodejce. V prodeji jsou i VIP vstupenky a lístky do Love kempu, který letos dozná velkých změn k lepšímu. Veškeré informace naleznete na webových stránkách nebo na Facebook profilu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY